Johan Derksen wil strenge lockdown van twee weken

Johan Derksen adviseert de regering om een strenge lockdown in te stellen met een duur van twee weken. Dat heeft de voetbalanalist en amateurviroloog maandagavond gezegd in Veronica Inside.

Johan Derksen Foto: Veronica Inside

Minister-president Mark Rutte maakt vanavond waarschijnlijk een aanscherping van de coronaregels bekend, waaronder het sluiten van musea, bioscopen en theaters voor twee weken.

Volgens Johan Derksen moet je echter nóg verder gaan. “Ik zit in het kamp-Rutte. Ik denk dat als we nu nog veertien dagen afzien met strengere maatregelen, dat we een heel end op weg zijn. Zo veel mogelijk dicht nog één keer om van de ellende af te zijn.”

Niet op goede weg

Op dit moment zijn we niet op de goede weg, zegt de Veronica-ster. “Ik denk dat als we nu weer gaan schipperen dat het nog tijden aan kan houden.”

En de economie dan? “Ik heb het volste begrip voor de mensen die voor de belangen van de economie opkomen hoor, want er zitten nu heel veel middenstanders en mensen die in zaken zitten op het puntje van hun stoel te wippen van: wat lult die snor uit zijn nek? Maar dat is mijn persoonlijke mening. Strengere maatregelen en ik denk dat we dan weer naar beneden tuimelen. Maar ik denk niet dat Rutte dat durft.”

Voetbal niet in lockdown

Het sluiten van musea en theaters is volgens Johan een beetje halfzacht. “Dat zet geen zoden aan de dijk. Je moet nog veertien dagen een lockdown doen.”

Het voetbal moet volgens Johan wél doorgaan. “Het voetbal moet je door laten gaan, want anders komt het hele land in opstand. Anders krijg je zondag een orkaan van huiselijk geweld als die mannen met die lastige vrouwen zitten.”

Georgina

Niet alle BN’ers zijn te spreken over een aanscherping van de coronaregels. Zo heeft Georgina Verbaan zich gisteren uitdrukkelijk uitgesproken tégen sluiting van musea en theaters.

Georgina vindt de huidige situatie niet eerlijk. “Maakt alles vooral veel somberder. Voelt gewoon niet eerlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen