Eva Jinek vraagt Thierry Baudet naar trouwplannen

Eva Jinek probeerde Thierry Baudet gisteren in haar talkshow een beetje te ontdooien door te vragen naar zijn liefdesgeluk. Ze wilde van hem weten of hij nog gaat trouwen met zijn vriendin Davide. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Thierry zat aan het tafel in het kader van Prinsjesdag, maar Eva was ook geïnteresseerd in zijn privéleven. “Dit is even off-topic hoor, maar ik begreep dat je ging trouwen. Is dat nu uitgesteld vanwege corona?“, vroeg ze aan de Forum-leider.

De politiek leider antwoordde instemmend. “Ja, Davide en ik wilden deze zomer gaan trouwen, maar mede vanwege corona hebben we dat uitgesteld. En nu zijn we ernstig aan het twijfelen geraakt door het gedrag van Grapperhaus. Hij zegt: ‘Ik ga gewoon trouwen, kan mij het schelen.’”

Door de Grapperhaus-bruiloft wil Thierry misschien ook gewoon gaan trouwen. “ Ik zelf begrijp dat wel, want ik geloof ook niet in al die coronaregels, maar ik vond het toch een beetje respectloos. Nu zijn we toch met elkaar aan het praten of we een vorm kunnen vinden om gewoon te gaan trouwen. We vinden het wel heel erg leuk om dat te gaan doen.”

Eva: “En met een vorm vinden bedoel je met z’n tweeën ofzo? Dat je geen risico loopt dat je met familie staat te knuffelen ofzo.”

Thierry: “Ja, ik vind dus: zolang de onzinnige regels er zijn – want ze zijn totaal onzinnig en irrationeel – vind ik wel dat ik me er in principe gewoon aan moet houden. Maar als de minister ook gewoon gaat trouwen, dan moeten wij dat misschien ook maar gewoon gaan doen.”

Gesandwicht

Vlak daarvoor kwam er bij Thierry geen lachje van af toen Eva vroeg naar zijn politieke vijand Henk Otten, waar hij naast zat tijdens het voorlezen van de Troonrede. “Je zat gesandwiched tussen Henk Otten en Henk Krol.

Thierry: “Ja, ik vond het niet zo belangrijk. Ik weet dat zij ook in de politiek zitten, allebei met geroofde zetels. Ja, god. Ik ben gewoon beleefd tegen iedereen, ik zeg ‘hallo’ en ik neem gewoon mijn plaats in. Verder moet je stil zijn en toen speelde ik een potje schaken af.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen