Bart Ettekoven: ‘Meilandjes liegen keihard over staat van chateau’

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt het niet helemaal fair dat de Meilandjes net doen alsof hun tv-chateau in Frankrijk in perfecte staat verkeert. Het is een half bouwval, vindt de showdeskundige.

Bart Ettekoven over Meilandjes Beeld: Shownieuws

De Meilandjes waren al die fans die in hun kasteel bleven slapen zó zat, dat ze halsoverkop naar Nederland zijn geremigreerd. Dat Franse kasteel staat nu te koop, maar er komt echt geen hond op af. De verkoopprijs is daarom spectaculair verlaagd: van 1,25 miljoen euro tot 998.000 euro.

‘We willen ervan af’

Maxime Meiland promoot het kasteel nu in een video-interview met De Telegraaf. “Wij hopen natuurlijk wel dat het chateau verkocht wordt. Er zijn wel al een aantal gegadigden. Daar zijn we heel blij mee, maar het is toch pech met deze tijd”, zegt ze, wijzend op de coronacrisis.

Is het kasteel niet gewoon een beetje overpriced? “Nee, ik denk het niet. We hebben thuis natuurlijk overlegd of we toch zouden zakken. Mijn gevoel was nee, omdat ik het nu toch te goedkoop vind. We willen ervan af is misschien niet helemaal goed gezegd, maar op een gegeven moment moet je wat gaan doen, dus dan moet je zakken.”

Erica vond prijs al te hoog

Moeder Erica Meiland vond de prijs sowieso al te hoog, vertelde ze vorige maand in de Weekend: “Ik was eigenlijk voor een lagere prijs, maar Martien en Maxime zeiden: ’Het gaat wel lukken’. Ik dacht: misschien hebben jullie wel gelijk, want we hebben veel exposure op tv, maar mede door corona is het niet gelukt.”

Dan moet je gewoon je verlies nemen, zegt Erica. “Of in ieder geval zakken in prijs. Hopelijk zal het niet tot verlies lijden, want we hebben er inmiddels best veel geld in gestoken.”

Paleis of bouwval?

Het is gewoon een paleisje, beweert Maxime bij De Telegraaf: “Papa en mama zijn er laatst geweest, maar alle elektra is nieuw, er zijn allemaal septic tanks, je koopt gewoon echt een goed gebouw. Ook al zeggen sommige mensen van: ‘Er zit een behangetje op’, maar dat is echt niet waar.”

En Erica zei daarover in de Weekend: “In de serie zie je dat er steeds weer iemand onder stroom staat, maar het is natuurlijk geen bouwval. Het is er hartstikke goed wonen. Het kleine huisje hoort ook bij de verkoop, al staat dat wel helemaal apart, met eigen elektra en water.”

Leugen

Een grove leugen, vindt Bart Ettekoven. “Wat zij zegt staat lijnrecht tegenover wat we op televisie zien, want als je daar drie keer hoest, dan vallen er drie lampen van het plafond af. Als er een lekkage is, wordt er even overheen geschilderd, maar de lekkage wordt niet opgelost”, zegt hij in Shownieuws.

“Ik wil niet heel vervelend zijn, maar door die soap hebben we Martien daar zien klussen. Ze moet dan niet zeggen dat het daar allemaal tiptop en goed onderhouden is. We hebben het allemaal gezien.”

De hoge verkoopprijs wordt volgens de Meilandjes ook gerechtvaardigd door de vele boekingen. Maar, zo zegt Bart: “Hoe goedlopend en hoe vol is die agenda nog als zij er niet meer zitten?”

Een verkoopprijs van 500.000 à 600.000 is volgens kenners realistischer, zegt Bart.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen