Hugo de Jonge spreekt vaccin-sceptische vrouw aan in talkshow Op1

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft vrijdagavond in de talkshow Op1 een vrouw aangesproken die behoorlijk sceptisch is over de naderende coronavaccins. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Hugo de Jonge Beeld: Op1

Het Op1-duo Astrid Joosten en Paul de Leeuw sprak met Hugo de Jonge over het feit dat er een afnemende bereidheid is tot vaccinatie. “We weten dat tussen de 50 en 70 procent van de mensen bereid is om zich te laten vaccineren, dat is best wel laag. Er is echt werk aan de winkel”, vertelde Hugo de Jonge aan tafel.

‘Ik wil geen vaccin’

Paul wees toen op medegast Riek van de Bor, een schilderdocent die aan tafel zat om te praten over Bob Ross. Zij blijkt behoorlijk sceptisch te zijn als het gaat over coronavaccins. Ze wil zich niet laten vaccineren. “Nee, ik wil eerst kijken wat het medicijn doet. Ik laat me niet op voorhand vaccineren. Ik neem ook niet de griepprik.”

Hugo de Jonge begreep daar weinig van. “Maar stelt zich nou eens voor dat heel Nederland zo zou redeneren. Dan raken we nooit beschermd. We hebben nu die hele crisis waar we in zitten, wat ongelooflijk veel leed en schade veroorzaakt, en stel nou eens dat een groot deel van Nederland zegt de kat uit de boom te willen kijken, dan raken we niet beschermd. Dan kunnen we dit allemaal niet achter ons laten.”

Riek: “Dat begrijp ik, maar dit is mijn standpunt en ik ga het eerst bekijken.”

Hugo: “En waar maakt u zich zorgen over dan?”

Riek: “Ik maak mij geen zorgen, alleen ik laat me niet zomaar vaccineren.”

Cursist

Paul de Leeuw verbaasd: “Maar als ik nou cursist bij jou ben en ik hoor dat jij niet gevaccineerd bent, dan zeg ik misschien: ‘Dan wil ik ook geen cursus, dat vind ik veel te eng.’”

Riek: “Die mogelijkheid zit erin, maar dan zijn er anderen die wel willen.”

Paul: “Je denkt niet: ik moet mezelf ook beschermen naar mijn leerlingen toe?”

Riek: “Dat kan ik ook doen met mondkapjes en afstand houden.”

Paul: “Maar bij een cursus moet je toch bij iemand gaan staan om te kijken of ze het goed doen…”

Het bewuste item in Op1 ziet u op NPO Start, een fragment ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen