Kijkers verbolgen over exit Dennis Schouten, haalt PowNed eindstreep?

Het vertrek van Dennis Schouten wekt ergernis op bij kijkers van de brutale omroep PowNed. Zij geven aan geen lid meer te worden of hun lidmaatschap op te zeggen, zo is te zien op YouTube.

Dennis Schouten © YouTube

Ondanks dat Dennis Schouten dé grote ster was van PowNed, is hij min of meer aan de kant gezet door de omroep. De steenrijke omroepbaas Dominique Weesie wilde hem nog maar twee dagen laten werken en relatief gezien nog voor een lager salaris ook. Daar kon Dennis niet mee akkoord gaan en daarom ligt hij er nu uit.

Kijkers niet blij

Het merkwaardige is dat het YouTube-kanaal van PowNed voor een belangrijk deel dreef op de video’s van Dennis Schouten. Hij is eigenlijk het enige echt bekende gezicht van de omroep en dat boegbeeld is PowNed nu kwijt. Veel kijkers spreken hun ergernis uit over de Dennis-exit.

Onder veel video’s van PowNed zijn nu teksten te lezen als: “Zonder Dennis geen Powned.” En: “Sorry maar zonder Dennis is PowNed gewoon niet meer hetzelfde.” Weer iemand anders: “Dennis Schouten terug!!! Ik zeg me lidmaatschap op!!”

Haalt PowNed eindstreep?

Het vertrek van de bij kijkers van PowNed populaire Dennis Schouten komt voor de omroep op een wel heel ongunstig moment. Aan het eind van het jaar moet de omroep 50.000 leden hebben om in het bestel te kunnen blijven en er zijn er nog een aantal duizend mensen te gaan. Als mensen zich nu ook nog gaan afmelden, dan helpt het niet mee.

Het lijkt erop dat PowNed een uitstroom probeert te voorkomen: mensen die nu op YouTube reacties plaatsen over Dennis Schouten of over hun lidmaatschap, lijken te worden gecensureerd. Een negatief sentiment rondom PowNed kunnen de dikbetaalde omroepbazen momenteel natuurlijk niet gebruiken.

Haalt PowNed de eindstreep of ligt de jonge omroep straks buiten het publieke bestel?

25 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Patrick
november 19, 2020 13:04

Ik zeg mijn lidmaatschap op omdat jullie Dennis Schouten hebben benadeeld en daar een nieuwe reporter bij de boeren demonstratie hebben gehad waar ik mij mateloos aan ergerde .

Gast
Zo 1980
november 16, 2020 17:58

Welke gladiool is er nu nog lid van al die subsidie en belastinggeld slurpende staats omroepen onder leiding van NKO (Noord Koreaanse Omroep) ster Shula R.

Gast
Mick
november 16, 2020 17:08

WNL en PowNed. Beiden mislukt als rechtse omroep. Na een tijdje gaan ze de de reet van Shula en Frans likken en dan loopt de achterban weg.

Gast
Mick
november 16, 2020 17:07

Ze hebben cirkelzaag nog. Rutger is politiek correct geworden in de hoop een betere plek in de programmering te krijgen, saai.

Gast
Bart
november 16, 2020 23:25
Antwoord op  Mick

Met non-talent Mark Baanders gaat PowNed het echt niet redden.

Gast
Simon
november 16, 2020 15:38

Dennis zou als YouTuber prima kunnen leven al vind ik zijn Roddelpraat zeer slecht.

Gast
Dwarskijker
november 16, 2020 12:43

Wie goed is blijft niet bij Powned. Danny Ghosen, Jan Versteegh, Thijs Zeeman, Jojanneke vd Berge, Bram Endedijk, allemaal vertrokken. Dominique Weesie bood die makers geen enkel perspectief, zorgde intussen erg goed voor zichzelf en heeft de omroep niet kunnen vernieuwen na Pownews. In die zin heeft hij gefaald met Powned en kunnen ze maar beter vertrekken uit het bestel.

Gast
Jan-Diederik
november 17, 2020 09:17
Antwoord op  Dwarskijker

Ha. Een duidelijk ontbreken van Jan met de korte achternaam in dat lijstje. Terecht.

Gast
Huismaker
november 16, 2020 12:13

Onvoorstelbaar dat ik nog het eerste jaar lid ben geweest van die club. Zij willen zich nu aansluiten bij de grootgraaiers van de Vara en BNN. Totaal geen ruggengraat.

Gast
Joost
november 16, 2020 11:43

Ik heb mij lidmaatschap ook opgezegd. Ik kijk niet meer naar powned, maar naar nieuw nieuws en met mij vele anderen. Dat zie je terug aan het aantal kijkers van powned en nieuw nieuws bij een video. Die van nieuw nieuws scoren veel beter. Daar is dennis namelijk nog wel te zien.

Gast
Tonny p
november 16, 2020 11:21

Die Dennis heeft totaal geen talent..niks aan verloren.

Gast
Erno-BE
november 16, 2020 11:18

Zijn er nog leuke feestjes op 31 november? Ik vraag het voor een vriend.

Gast
Asjemenou
november 16, 2020 11:17

Ze zijn nu naast Dennis, ook al hun drijvende kracht achter hun radioprogramma kwijt geraakt Erikjan Rosendahl… Gaat lekker daar..

Gast
Fatsoens Rakker
november 16, 2020 11:16

Jammer dat de pow pruts veel te agressief ging en veel te diep in de krochten van hollandia. Het is niks anders dan dom testosteron gebeuk.

Gast
Mark 2
november 16, 2020 11:11

Ik zou het wel een stunt vinden als PowNed hierdoor weg valt! Hoogmoed en val… :-)

Gast
Piet
november 16, 2020 10:58

Okay, en nog wat.
Ik zeg ook gelijk mijn abonnement op.

Dan wordt het misschien duidelijk.
Want ik kijk geen Powned meer alsdennis Schouten daar weg is.

Gast
Bart
november 16, 2020 10:57

Het is goed voor Dennis dat hij weg is bij PowNed. Op ene gegeven moment is het kunstje over. Dom dat ze ooit gestopt zijn met Pownews.

Rutger kan met De Hofbar naar WNL.

Online heb je al genoeg voxpop platforms dus wat voegt PowNed daar nog toe? Niets! Het top, het was leuk en de vraag is hoe lang gaat het nog door?

En met non-talent Mark (slijptol) Baanders ga je het echt niet redden.

Gast
Piet
november 16, 2020 10:57

Zonder Dennis Schouten is Powned niks meer.
Helemaal niks.
Nothing.
Nada.

Dan kunnen ze wel inpakken
Als je video’s van Powned kijkt zie je alleen maar video’s van Dennis Schouten.

Dennis Schouten kan prima zonder Powned maar Powned kan niet zonder Dennis Schouten.

Dom om Dennis Schouten aan de kant te zetten.

Laatst bewerkt 16 dagen geleden door Piet
Gast
Mark van Dale
november 16, 2020 10:56

Het wordt steeds meer een volwassen omroep. Die gaan wel door in het nieuwe seizoen hoor. Tijd voor een nieuwe Dennis Schouten!

Gast
What
november 16, 2020 10:55

lol wat heeft Powned zichzelf de afgelopen jaren verloochend zeg. Tal van voorbeelden op te noemen maar wat er natuurlijk bovenuit steekt is de hoge salarissen in de top die geloof ik bijna 35% van hun omroepbudget opslokken.

En dan nu weer het censureren van reacties (die helemaal niet grof of beledigend zijn dus geen goede reden voor censuur). In het begin van de omroep waren ze juist zo tegen dit soort dingen, hadden ze het hoogste woord over vrijheid van meningsuiting, publiek debat en het vrije woord. Afgegleden naar een zielig nietszeggend omroepje met wanbeleid (terwijl de beleidsmakers daar tonnen binnen harken) dat nu onschuldige comments op Youtube censureert. Te zielig voor woorden natuurlijk. Als je achter je beslissing staat moet je ook staan voor de reacties die je erop krijgt, tenminste als je een echte vent bent. Maar goed, dat is ‘Do’ natuurlijk niet.

Tot slot is het natuurlijk ook veelzeggend dat zo’n hele omroep afhangt van een snotneus als Dennis Schouten. Dat zegt opnieuw weer genoeg over het slechte beleid en wat voor klein nietszeggend omroepje het is geworden. De belofte die ze in het begin maakte is totaal niet ingelost.

Laatst bewerkt 16 dagen geleden door What
Gast
Casa de Paplepel
november 16, 2020 14:01
Antwoord op  What

De meest fanatieke deugende bestrijders van iets: Powned (tegen censuur), Werkgroep Morkhoven (bestrijden kinderporno), Grapperhaus (afstand corona) en nog een hoop meer, blijken dan zelf weer de grootste daders te zijn.

Gast
Dominique Weesie
november 16, 2020 10:42

Dennis heeft een eigen mening en daar hou ik niet van! Werken en je mond houden. Zo.. Over 9 dagen wordt er weer 16.000 euro gestort

Gast
allochtoon
november 16, 2020 10:42

Sinds Powned op tv “netjes” is geworden kijk ik niet meer op tv. Op YouTube zijn ze nog de oude Powned. 2 gezichten bij Powned. Hypocriet. Ik heb ook mijn lidmaatschap opgezegd

Gast
Kees
november 16, 2020 10:39

Een dag, geen twee

Gast
Duco van Deugen
november 16, 2020 10:38

Ben een jaar lid geweest van die club. Opgezegd toen het lidmaatschap automatisch verlengd werd (en ge-incasseerd) ondanks de belofte om dat niet te doen…

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen