SBS 6 gaat verder met kijkcijferflop Crisis in de Tent

SBS 6 gaat ondanks de zeer teleurstellende scores van het eerste seizoen door met de kijkcijferflop Crisis in de Tent. Er wordt gezocht naar kandidaten. Dat heeft de tv-zender laten weten.

Crisis in de Tent Beeld: William Rutten

In Crisis in de Tent slaan topchef Herman den Blijker en zakenvrouw Annemarie van Gaal de handen ineen, om noodlijdende restaurants te helpen overleven in deze barre tijden. Het eerste seizoen was afgelopen september en oktober te zien en telde zeven slecht bekeken afleveringen.

Nieuw seizoen

Het eerste seizoen van Crisis in de Tent werd medio oktober afgesloten met een zeer magere 321.000 kijkers op de dinsdagavond van SBS 6, goed voor een ietwat teleurstellende 6 procent marktaandeel. Dat overleef de eerste reeks niet, zou je denken, maar niets is minder waar: na de jaarwisseling volgt er een tweede serie.

Herman den Blijker roept restauranteigenaren op om zich aan te melden. “Er komt een heel nieuw seizoen, dus als het voor de crisis goed ging en na de crisis fout en je komt er niet uit: geef je op en dan komen Annemarie en ik je proberen te helpen. En ga ervan uit: het lukt.”

Reserves restaurants op

Shownieuws-deskundige Marije Knevel, de dochter van, vindt het heel goed dat SBS 6 dit programma doorzet. “De horeca is nu ongeveer zes weken weer dicht en de reserves van die restaurants zijn gewoon opgeraakt. Ze moeten creatiever worden.”

Economische Zaken heeft vandaag laten weten dat het nog te vroeg is om concreet iets te zeggen over de heropening van de restaurants per half december. “Valse hoop wekken willen we niet. We zijn in gesprek met de sector. Maar heropening is van zo veel factoren afhankelijk dat ik nu niet een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’ kan afgeven op de vraag of restaurants half december weer open kunnen.”

Crisis in de Tent kunt u bekijken via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen