Samantha Steenwijk: ‘Artiesten vinden The Voice een soort schande’

The Voice of Holland-bekendheid Samantha Steenwijk merkt aan andere oud-kandidaten dat ze het soms gênant vinden om aan hun deelname herinnerd te worden. Dat vertelt ze in de Weekend.

Samantha Steenwijk Foto: YouTube

Net als dat artiesten zich vroeger schaamden voor hun Idols- of X Factor-achtergrond, is er nu ook gêne bij artiesten die bekend werden in The Voice. “Nu vinden sommigen The Voice een soort schande ofzo. Het lijkt alsof men daar niet mee wil worden geassocieerd. Ik ben dat programma nog altijd mega-dankbaar.”

‘Verloochen je afkomst niet’

Je moet altijd dankbaar blijven naar waar je vandaan komt, vindt Samantha. “Ik ben nog steeds trots op mijn deelname. In mijn ogen is The Voice de nieuwe Soundmixshow, waar vroeger Marco Borsato, Glennis Grace en Gerard Joling vandaan kwamen en dat verloochenen ze ook zeker niet.”

Zou ze zelf nog een keer meedoen aan het programma? “Misschien over tien jaar, geen idee. Op dit moment niet, want het is veel te kort geleden. Ik heb het ook heel druk, en wie moet ik motiveren met mijn deelname? Dat heb ik toen gelukkig gedaan. Er zijn nu veel Nederlandstalige artiesten die meedoen, dus dat is destijds al aangezwengeld.”

Samantha wil coach worden

Voor een andere rol in het programma, bijvoorbeeld dat van coach, is ze wél te porren. “Ik zou het natuurlijk wel héél gaaf vinden om ooit een andere rol in dat programma te krijgen. Als ze me vragen, zou ik zeker ja zeggen.”

Samantha deed in 2017 mee aan het achtste seizoen van The Voice. Tijdens de blind auditions draaiden alle coaches voor haar om en koos ze voor Anouk. Hoewel zij haar in The Battles liet vallen – waar Samantha achteraf wel blij mee was – wist ze samen met coach Miss Montreal uiteindelijk toch tweede te worden.

De auditie van Samantha Steenwijk kunt u bekijken op YouTube.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen