Masked Singer-pakken kosten 10.000 euro, RTL verkocht er al drie

De pakken die de BN’ers dragen in The Masked Singer kosten zo’n 10.000 euro per stuk. RTL 4 heeft er tot nu toe zo’n drie kunnen verkopen aan buitenlandse edities van de tv-show, zegt oud-kandidaat Samantha Steenwijk op Radio Veronica.

The Masked Singer Beeld: Laura Oldenbroek

Samantha Steenwijk wilde dolgraag haar pak – ze trad op als kameleon – mee naar huis nemen, maar ze kreeg RTL niet over de streep. “Ja, dat pak is wel speciaal voor mij gemaakt. Ik wilde heel graag dat pak mee nemen naar huis, maar die pakken zijn zo duur”, aldus de zangeres.

Meeste pakken nog in opslag

RTL heeft de meeste pakken van het eerste seizoen nog in een opslag liggen. Vorige week werd het tweede seizoen afgesloten. “Ik zei: ‘Wat is er dan met die pakken van vorig jaar gebeurd?’ Nou, die stonden nog steeds in de opslag en daar was nog steeds niets mee gebeurd.”

Nu de tv-markt wereldwijd weer aantrekt na de behoorlijke forse coronadreun, lukt het RTL weer om die pakken te slijten aan buitenlandse edities. “Ik heb inmiddels vernomen dat er al drie pakken verkocht zijn aan het buitenland. Vanaf nu gaat Nederland dus wel pakken uitleveren.”

10.000 euro

Het is maar goed dat die peperdure pakken weer hergebruikt worden, vindt Samantha. “Ze zijn gewoon te duur om te laten liggen, dat is hartstikke zonde. Maar goed, mijn pak was helemaal nieuw, dat was voor mij gemaakt.”

Hoe duur zijn die pakken dan? “Ze hebben mij verteld dat die pakken ruim 10.000 euro per stuk zijn. Ik snap wel dat het zonde is om te laten liggen.”

RTL 4 heeft verdeeld over twee seizoenen al 27 pakken laten maken, wat neerkomt op een kostenplaatje van zo’n drie ton. Op oudejaarsavond volgt er nog een speciale editie van The Masked Singer te zien, met pakken in oudejaarsthema.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen