Vooral Carlo en Ruben profiteerden van uittocht RTL-sterren

Met name Carlo Boszhard en Ruben Nicolai hebben geprofiteerd van de plotselinge uittocht van grote RTL-sterren in 2018 en 2019. Zij hebben daardoor veel nieuwe kansen gekregen, zegt zenderbaas Peter van der Vorst in BM Talk.

Carlo Boszhard en Ruben Nicolai Beeld: RTL

Na een woede-uitbarsting van John de Mol – hij kreeg de deksel op de neus van RTL tijdens de onderhandelingen over een vergaande samenwerking – besloot hij in 2018 en 2019 half RTL leeg te trekken. In een mum van tijd stapten onder meer de mannen van VI, Linda de Mol, Wendy van Dijk en Gordon over naar Talpa Network.

Sterrencrisis

Deze grote sterren lieten een flink gat achter, beaamt Peter van der Vorst, maar hij wijst erop dat RTL behoorlijk sterk uit die sterrencrisis is gekomen. “Net toen ik ja had gezegd tegen deze baan, gingen er een paar grote namen weg die ook programma’s wilden meenemen. Dat was een hoop gedoe. Het was een soort van aardbeving.”

Er werd even flink aan de boom geschud bij RTL, legt Peter uit. “Het was uiterst onzeker hoe dat allemaal verder zou gaan. Het voordeel was wel: omdat er mensen vertrokken – Linda, Wendy, Gordon en VI vertrokken – kwam er ook weer ruimte voor andere mensen.”

Carlo en Ruben profiteren

Met name twee RTL-sterren hebben veel meer zendtijd gekregen. “Ruben Nicolai kreeg daardoor veel meer kansen. Hij doet nu het ene na het andere programma en dat doet het allemaal fantastisch. Carlo Boszhard kreeg daardoor ook veel meer ruimte en Geraldine Kemper konden we aantrekken.”

Al met al kijkt Peter niet met vervelende gevoelens terug op de sterrenuittocht. “Zo heb ik er altijd naar gekeken: jammer dat die mensen weggingen, want ze zijn belangrijk geweest voor RTL, maar het zorgde er ook wel weer voor dat je in die vruchtbare aarde weer nieuwe dingen kon laten groeien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen