‘RTL 4, stop na drie seizoenen met The Masked Singer’

RTL 4 moet tijdig stoppen met The Masked Singer, voordat het programma ook dertien-in-een-dozijn-televisie wordt. Dat zegt Tina Nijkamp, de meest fanatieke zenderbaas die SBS 6 ooit heeft gehad, in de Volkskrant.

The Masked Singer Foto: Laura Oldenbroek

The Masked Singer trekt momenteel ongebruikelijk veel kijkers op de vrijdagavond van RTL 4. Zelfs Guus van der Salm van de Stichting KijkOnderzoek zegt niet te weten wat hij meemaakt als hij op zaterdagochtend de kijkcijfers bekijkt: dit gebeurt niet vaak meer met amusementstelevisie. “Maar drie miljoen kijkers is echt wel bijzonder.”

Ook de Volkskrant vindt het behoorlijk bijzonder. “The Masked Singer heeft zich daarmee gevoegd bij een select rijtje hits als Wie is de Mol, Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt, De Luizenmoeder en, op bepaalde dagen, het NOS Journaal”, is in de krant te lezen.

‘Stop na drie seizoenen’

Tina Nijkamp, de SBS 6-baas die een logo van haar zender over het RTL 4-logo plakte als haar gezin op kerstavond naar All You Need Is Love wilde kijken, denkt dat het programma zo goed scoort omdat men in een sprookje stapt. “Het is makkelijk, ongedwongen entertainment.”

RTL 4 heeft nu al een oudejaarsspecial van The Masked Singer aangekondigd en er wordt achter de schermen ook al gepraat over een derde seizoen. Daarna moet de zender echt even op de rem trappen, denkt Tina. “Je moet dit vooral niet te vaak uitzenden, anders gaat de gein er snel van af. Na drie seizoenen weet je het wel.”

Uitmelken

Dat lijkt niet te gaan gebeuren The Voice of Holland, dat ooit net zo’n grote hit was als The Masked Singer, begint over twee weken aan zijn elfde seizoen.

Uitmelken is meer regel dan uitzondering in tv-land. En waarom zou je ook stoppen als iets nog drommen kijkers trekt? The Voice probeert de kijker te blijven boeien door steeds kleine veranderingen door te voeren. Zo wordt dit jaar Jan Smit geïntroduceerd als coach.

Het Volkskrant-artikel ‘Drie miljoen kijkers voor een duet tussen een zebra en een aap: wat is het geheim?’ kunt u hier lezen.

64 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Harry
november 11, 2020 14:45

RTL gaat nog eerder meer Masked Singer maken. The Masked Singer koningsdagspecial, The Masked Singer Kids, The Masked Singer Senior en ga zo maar door. RTL houdt van uitmelken.

Gast
Annette
november 7, 2020 17:37

The masked singer door laten gaan en stoppen met de voice en x-factor je hoort er niks meer van the mask singer is beter

Gast
Hillebrand
november 7, 2020 17:16

Ja en als RTL er mee stopt kan SBS de koe verder uitmelken

Gast
ano@niem.nl
november 7, 2020 11:04

Het probleem is sowieso dat het elke weer terug komt en bij The Voice helaas ook in tal van varianten waardoor je als kijker er geen zin meer in hebt.

Vroegah waren alle leuke programma’s 1x per 4 weken. Je kon er dan als het ware er naar toe leven.

Maar sinds Wedden Dat, 123 Show, Sterrenshow en HOneymoonquiz moest het opeens wekelijks.

Gast
Mirrthe
november 7, 2020 09:16

The Voice of Holland, dat moet eens stoppen.

Gast
fatima
november 9, 2020 23:35
Antwoord op  Mirrthe

Hoe lang loopt de voice eig enlijk als ik het vragen mag

Gast
Klaas
november 7, 2020 00:07

3 miljoen Nederlanders die de weg naar Netflix, Amazon Prime, Disney+ etc. nog niet gevonden hebben en uit armoede afstemmen op een programma met BN’ers die een liedje zingen in een apenpak. Verbazingwekkend…

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Klaas
Gast
Roxanne
november 7, 2020 14:59
Antwoord op  Klaas

Wij kijken the masked singer elke week en genieten er elke keer van. Eindelijk weer een echt show en niet teveel corona praat. Mooie kostuums, de een mooier dan de ander. De weg maar netflix en disney+ hadden we al gevonden maar dat kan ook gaan vervelen en moet je ner zoals de gewone tv wachten op nieuwe afleveringen en echt leuke films. Tja het het is maar net waar je interesses liggen. Hetgeen mij stoort zijn de 9 min. durende reclames, maar die spoelen we door.

Gast
Mick
november 6, 2020 23:07

The Masked Singer is eigenlijk hetzelfde als The Mask bij De Nieuwe Uri Geller. Mensen wilden weten wie dat dan toch moest zijn. Toen ook al een hit.

Gast
Mischa
november 7, 2020 00:02
Antwoord op  Mick

Dat heeft niks met de nieuwe uri geller te maken. The masked singer is totaal wat anders dan dat. Kun je niet met elkaar vergelijken.

Gast
Mick
november 11, 2020 14:47
Antwoord op  Mischa

Dit is precies hetzelfde. The Mask vormde de rode draad door De Nieuwe Uri Geller. Mensen wilden weten wie dat was.

Gast
Lia
november 6, 2020 22:21

Ja laten wij fijn alle herhalingen bekijken hoe vaak zijn de James bond films uitgezonden en noem maar op

Gast
Annelies Smit
november 6, 2020 21:35

Van mijn mag dit programma blijven

Gast
Paula van der Mond
november 6, 2020 21:28

Van mij mag dit programma juist blijven. Heerlijk ontspannend en gezellig!

Gast
Meubilair
november 6, 2020 21:23

ADHD-Tina heeft daar wel een punt. Met alle respect, maar veel programma’s gaan OVER hun hoogtepunt heen.

Gast
Stephanie Schilstra
november 6, 2020 20:07

Echt jammer, juist nu ik heb superleuk begin te vinden gaan ze er mee stoppen.😔😭
Ik had nog wel gehoopt op een nieuw seizoen want ik vind het een superleuk progamma.🥰😍

Gast
Adriaan
november 7, 2020 09:15
Antwoord op  Stephanie Schilstra

Heb je het artikel uberhaupt wel gelezen..?

Gast
Akwasi
november 6, 2020 20:00

Paul de Leeuw Paul Witteman die zijn pas echt uitgemolken , de honden lusten er geen brood van

Gast
Rappenelis
november 6, 2020 23:14
Antwoord op  Akwasi

En daar ik de trol weer

Gast
Janneke
november 6, 2020 19:17

Vind het jammer. Denk dat er toch veel naar kijken. Het zijn er maar een paar afleveringen. Misschien 1 maal per 2 jaar. Maar er mee stoppen zou ik heel jammer vinden.

Gast
peacock and whiteman
november 6, 2020 17:00

Tja, dat rtl the voice wil behouden snap ik wel, het scoort nog redelijk en als ze het programma loslaten gaat het over naar concurrent talpa.

Gast
Bart
november 6, 2020 22:17

Dit zegt niets. Het format van The Voice is heel erg sleets geworden. Al een paar jaar over het hoogte punt heen maar het wordt goed bekeken bij gebrek aan wat beters op de vrijdagavond. Daarbij zijn het vaak de kinderen die de baas over de afstandsbediening op vrijdag en zaterdag en die kijken dit.

Als RTL besluit te stoppen met The Voice dan knalt John de Mol het programma natuurlijk meteen op SBS6. RTL zal dus met wat beters moeten komen dan The Voice op vrijdagavond.
Als RTL4 het aandurft om X factor (senior/Kids) er tegenover te zetten met een groots budget of een ander beter programma dan kunnen ze The Voice zeker verslaan. Sowieso zullen de kijkcijfers verdeeld worden over RTL4 en SBS6. Een nieuwe oorlog tussen de zenders waarin RTL4 ondanks geen Voice niet automatisch de verliezer hoeft te zijn. Andersom is dit wel het geval zolang The Voice bij RTL zit.

Gast
Mick
november 6, 2020 23:09
Antwoord op  Bart

The Voice scoort goed omdat John de Mol niet echt wilde investeren. Met Wie Het Laatst Lacht… hadden ze voor het eerst concurrentie voor The Voice, en dat deed het heel prima. The Voice blijft nog 2 jaar bij RTL en is echt op z’n end. Voor Talpa de kans om de vrijdagavond over te nemen.

Gast
Bart
november 7, 2020 05:44
Antwoord op  Mick

Mee eens, al heeft RTL over 2 jaar wel weer het eerste recht om te zeggen of ze The Voice willen behouden of niet.

Gast
pastoor Justus uit Schin op Geul
november 6, 2020 16:43

Onze kerkgangers in het kleine dorp kijken zo al zo niet naar programma, s die voor mensen gemaakt worden met een IQ van onder de 60 . Neen... ze zijn christen, dus kijken ze vooral KRO
NCRV of EO Programma
s die je wat meegeven, waarover je kan praten in goed gezelschap . Neen ik zie meneer Hoekstra in zijn advocaten kantoor niet over een voice programma in gesprek gaan of wat hij op 4 die avond ervoor gezien heeft op 4
Laat dat maar aan de fabriekmeisjes en supermarkt personeel in de grote stad dat maar doen

Gast
Bert
november 6, 2020 16:24

Wat een lachertje dit haha, meiland en die rechter is dat dan geen uitmelken? Nee ze willen gewoon de masked over nemen. Wat een zielig zooitje daar!

Gast
COkijkers
november 6, 2020 16:07

Wat een dom mens is dat toch, ze moet eens naar haar eigen SBS kijken i.p.v. commentaar te geven op andere zenders die het veel beter doen dan flop SBS. Ze melken chateau Meiland ook helemaal uit, te veel Martin Meiland. SBS leunt te veel op die schreeuw familie

Gast
Klaasje
november 6, 2020 16:00

Ik denk dat The Masked Singer nog wel even mee kan gaan omdat het programma relatief weinig uitzendingen heeft per seizoen. De doodsteek van Popstars (en in mindere mate ook The Voice nu een beetje) was dat het maandenlang op de buis was met eerst 6+ weken aan audities.

Gast
annaaas
november 6, 2020 15:56

Tina Nijkamp van SBS6 kan dit net zo goed zeggen over hun eigen melkkoe Martien Meiland van ”DE MEILANDJES”:

“Het is makkelijk, ongedwongen entertainment.”
“Je moet dit vooral niet te vaak uitzenden, anders gaat de gein er snel van af. Na drie seizoenen weet je het wel.”

Gast
Meubilair
november 6, 2020 21:24
Antwoord op  annaaas

@annaaas, Tina is al even weg bij SBS… Meiland is een feestje van dj Erland en directeurtje.

Gast
Feitje
november 6, 2020 15:50

Ben het er wel mee eens… Vind het een leuk programma maar had het afgewisseld met icsyv. Ene jaar dit andere jaar dit. Maar ga er maar vanuit dat we dit over 10 jaar dit programma nog hebben.

Gast
Bart
november 6, 2020 15:43

Stoppen moeten ze zeker niet maar even wat langere tijd er tussen zou goed zijn. Dat geld eigenlijk voor alles programma’s. Helaas gebeurd dit in deze tijd niet of nauwelijks in tv land.

Gast
Mick
november 6, 2020 23:10
Antwoord op  Bart

Ze is geen baas meer van SBS6. En De Mol dacht dat dit programma geen hit zou worden, hoe stom kun je zijn om dat niet te zien.

Gast
Bart
november 7, 2020 05:48
Antwoord op  Mick

Ja dat heeft hij echt verkeerd gezien. Eigenlijk was dit ook met Meiland zo. Hiervan had hij ook niet verwacht dat het zijn grootste kijkcijfercanon zou worden. Je ziet het aan veel van de zogenaamd nieuwe creatieve programma’s die Talpa lanceert dat men totaal geen feeling heeft met de kijker over wat deze wil zien.

Gast
Kees
november 6, 2020 15:42

Trieste TV. Alleen voor leeghoofden bestemd. Die genieten van elk idioot tv spel en die liggen dubbel bij de acteur martien meiland.

Gast
COkijkers
november 6, 2020 16:08
Antwoord op  Kees

Whaaa te veel wit spul gesnoven of zo

Gast
굴삭기 TV
november 6, 2020 15:18

Troosteloze Koreaanse Troep.
Typisch RTL.

Gast
anonymous
november 6, 2020 14:57

Uitmelken, dat is precies wat SBS doet, met
mr Frank Visser en de familie Meiland.
Dagelijks op tv, om te kotsen.
Masked Singer is maar paar keer per jaar

Gast
Jantien Visser
november 6, 2020 14:55

Graag, stoppen met al die zangcontesten in wat voor vorm ook. Om kriebelig van te worden. Vooral die gemaakte hysterie er omheen!

Gast
anonymous
november 6, 2020 14:52

Wat een onzin, het blijft leuk..
Beter dan al die talentenjachten.

Gast
Ron
november 6, 2020 14:51

Het is een briljant format moet ik zeggen, af en toe wat te ver gezocht in de deelnemers. Het moet namelijk ook voor ‘Miep uit Meppel’ te raden zijn wie er achter de maskers zit, en dat komt te weinig voor. Dat zie je nu al in dit seizoen, behalve Ernst Daniel Smidt en Joris Linssen zitten ook veel moeilijk te raden deelnemers tussen, zeker tussen dat jonge grut. Dat klinkt allemaal zo onherkenbaar en hetzelfde, dat valt niet te raden. Oja, de Zebra is Najib Amhali, dat is een makkie.

Gast
Toedeloe
november 6, 2020 14:50

Aldus Tina Nijkamp, die Popstars werkelijk uitgemolken heeft tot op het bot. In haar laatste jaar bij SBS duurde die show geloof ik 30 weken. Tot er werkelijk niemand meer keek. Zat Tina in haar eentje af te tellen voor de televisie thuis. 10-9-8-7….

Gast
Bastiaan
november 6, 2020 14:37

ze mogen ervan mij direct mee stoppen, armoedige TV

Gast
anonymous
november 6, 2020 14:54
Antwoord op  Bastiaan

Gelukkig ben je niet verplicht om te kijken.
Er zijn 3 miljoen mensen die het wél leuk vinden.

Gast
Coca Cola
november 6, 2020 14:33

Ik vond dat ze er na 3 afleveringen al mee mochten stoppen. Flauwe gescripte grapjes die nét niet goed genoeg geacteerd overkomen van 3 RTL sterren die allemaal al heel lang over hun houdbarrheidsdatum heen zijn en een puber acteurtje.

Gast
Boze Buurvrouw
november 6, 2020 14:20

Wat een kinderachtig programma is dat zeg.

Gast
Mousy
november 6, 2020 14:02

Wat een onzin verhaal van die Tina Nijkamp, proef ik daar enige jaloezie.

Uitmelken? Stop dan ook maar met de Meilandjes.

Gast
Simon Dekker
november 6, 2020 14:37
Antwoord op  Mousy

Kijk, hiervoor kwam ik kijken in de reacties. Dank! Weg met Meiland, zolang Meiland wordt uitgemelkt en in allerlei programma’s wordt gepropt, heeft Tina geen recht van spreken. Klaar!

Gast
Och Och
november 6, 2020 14:54
Antwoord op  Simon Dekker

Ze heeft toch geen recht van spreken als je ’t logo van je zender op concurrent zijn logo plakt moet je je ze na laten kijken.

Gast
Max
november 6, 2020 14:56
Antwoord op  Simon Dekker

Uitgemelkt? Tina werkt m omenteel niet voor SBS/ Talpa, dus zij is niet verantwoordelijk voor de uitgemolken Meilandjes.

Gast
trea
november 6, 2020 19:31
Antwoord op  Mousy

jaloezie meer niet .er zit een aan en uit knop op iedere tv .dus niet zeiken

Gast
royce d v
november 6, 2020 13:58

Kleutershow.

De zogenaamde burn out is ook snel de deur uit als Jan iets kan doen wat hij leuk vindt.

Gast
anonymous
november 6, 2020 14:55
Antwoord op  royce d v

Welke Jan?

Gast
royce d v
november 6, 2020 16:04
Antwoord op  anonymous

Smit

Gast
Tim
november 6, 2020 13:55

Altijd grappig dat zij een mening heeft. Ze had ooit een succesje, daarna is het haar nooit meer gelukt bij een andere zender….dan heb je echt recht van spreken en ben je een expert…

Gast
Karbonade
november 6, 2020 14:06
Antwoord op  Tim

Net als Fons Westerloo of een Bert van der Veer.
Weten het ook altijd beter.

Gast
Bart
november 6, 2020 22:20
Antwoord op  Tim

Nadat Tina weg was bij SBS6 is het jaren lang alleen maar bergafwaarts gegaan met de zender. Sinds het begin van dit tv seizoen kruipen ze pas een beetje omhoog.

Gast
Storm ’t Hart
november 6, 2020 13:51

RTL is armoe TV.

kopie/plak ……

Gast
Och Och
november 6, 2020 14:55
Antwoord op  Storm ’t Hart

Heb jij bovenstaande niet gelezen? Over armoede gesproken!!!

Gast
Bertus
november 6, 2020 13:50

Gewoon doorgaan. Het is zo typisch Nederlands om na een handjevol uitzendingen al te jammeren over uitmelken. Ter vergelijking, van het Koreaanse origineel zijn al bijna 300 afleveringen uitgezonden en is nog steeds populair.

Gast
Alex
november 6, 2020 13:50

Met maar 1 seizoen per jaar van 7 weken, blijft het toch redelijk beperkt.
Dat is minder dan Wie is de Mol doet.

Gast
links- of rechtsom
november 6, 2020 13:49

Hahah… voorkomen dat iets uitgemolken wordt… en dat komt uit de mond van de SBS-baas… Hoe is het eigenlijk met Meiland, meneer SBS?

Gast
Max
november 6, 2020 14:55
Antwoord op  links- of rechtsom

Tina werkte bij SBS6! Momenteel is zij niet aan deze zender verbonden.

Gast
Whatever
november 6, 2020 13:47

Mee eens. Of 1 seizoen per 2 jaar om het fris te houden.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen