‘RTL 4, stop na drie seizoenen met The Masked Singer’

RTL 4 moet tijdig stoppen met The Masked Singer, voordat het programma ook dertien-in-een-dozijn-televisie wordt. Dat zegt Tina Nijkamp, de meest fanatieke zenderbaas die SBS 6 ooit heeft gehad, in de Volkskrant.

The Masked Singer Foto: Laura Oldenbroek

The Masked Singer trekt momenteel ongebruikelijk veel kijkers op de vrijdagavond van RTL 4. Zelfs Guus van der Salm van de Stichting KijkOnderzoek zegt niet te weten wat hij meemaakt als hij op zaterdagochtend de kijkcijfers bekijkt: dit gebeurt niet vaak meer met amusementstelevisie. “Maar drie miljoen kijkers is echt wel bijzonder.”

Ook de Volkskrant vindt het behoorlijk bijzonder. “The Masked Singer heeft zich daarmee gevoegd bij een select rijtje hits als Wie is de Mol, Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt, De Luizenmoeder en, op bepaalde dagen, het NOS Journaal”, is in de krant te lezen.

‘Stop na drie seizoenen’

Tina Nijkamp, de SBS 6-baas die een logo van haar zender over het RTL 4-logo plakte als haar gezin op kerstavond naar All You Need Is Love wilde kijken, denkt dat het programma zo goed scoort omdat men in een sprookje stapt. “Het is makkelijk, ongedwongen entertainment.”

RTL 4 heeft nu al een oudejaarsspecial van The Masked Singer aangekondigd en er wordt achter de schermen ook al gepraat over een derde seizoen. Daarna moet de zender echt even op de rem trappen, denkt Tina. “Je moet dit vooral niet te vaak uitzenden, anders gaat de gein er snel van af. Na drie seizoenen weet je het wel.”

Uitmelken

Dat lijkt niet te gaan gebeuren The Voice of Holland, dat ooit net zo’n grote hit was als The Masked Singer, begint over twee weken aan zijn elfde seizoen.

Uitmelken is meer regel dan uitzondering in tv-land. En waarom zou je ook stoppen als iets nog drommen kijkers trekt? The Voice probeert de kijker te blijven boeien door steeds kleine veranderingen door te voeren. Zo wordt dit jaar Jan Smit geïntroduceerd als coach.

Het Volkskrant-artikel ‘Drie miljoen kijkers voor een duet tussen een zebra en een aap: wat is het geheim?’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen