Nikkie Plessen oneens met Albert Verlinde over Fred van Leer

Nikkie Plessen denkt, in tegenstelling tot Albert Verlinde, dat het goed is als Fred van Leer zo snel mogelijk weer aan zijn televisiewerk begint. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in RTL Boulevard.

Nikkie Plessen Foto: RTL Boulevard

Modeontwerpster Nikkie Plessen is een van de vrienden die Fred van Leer bijstaan, sinds hij door het uitlekken van zijn seksfilmpje een emotioneel wrak is. Ze ziet Fred langzaam maar zeker weer opkrabbelen en merkt hoe erg zijn tv-carrière zijn leven is geworden. Het is goed om dat gewoon weer zo snel mogelijk op te pakken, denkt Nikkie.

Uiteindelijk moet hij weer door, legt Nikkie uit. “Hij heeft echt een hele mooie grote groep vrienden om hem heen die echt voor hem klaar hebben gestaan. Daar heeft hij ontzettend veel aan gehad. Je kunt hele leuke vrienden hebben, maar uiteindelijk moet je het zelf doen en dat vind ik het knappe aan wat hij nu laat zien.”

‘Fred moet weer gaan werken’

Zijn veerkracht moet Fred hieruit redden, aldus de fashionkletskous. “Als je van je fiets valt, doet dat écht heel erg pijn en om dan weer op die fiets stappen om weer door te gaan… Dat moment moet komen en dat kun je maar beter zo snel mogelijk doen. Dat heeft hij nu gedaan.”

Zo snel mogelijk vrolijk weer op tv dus? “Ja. Dat is het dubbele, denk ik. Hij heeft zijn werk ook nodig om hier weer bovenop te komen en ja: er zit echt een diepe wond, die zit er en om dat ook weer te helen, moet hij de liefde voor zijn werk weer oppakken. Daarmee kan hij ook verder.”

‘Fred moet niet gaan werken’

Bij Shownieuws klonk een heel andere mening. Albert Verlinde heeft Fred namelijk op het hart gedrukt om voorlopig níet te gaan werken. “Ik zei tegen hem: ‘Fred, je hebt heel veel meegemaakt en dit gaat heel lang duren. Ik vind het fijn dat je belt, maar je moet wel je tijd nemen.’ Ik praatte een beetje vaderlijk tegen hem. Ik zei: ‘Je moet niet in de werkmodus duiken.’ Dat is wat hij nu een beetje aan het doen is.”

Helemaal fout, aldus Albert. “Hij denkt: ik moet werken, ik moet mijn verhaal vertellen, ik moet er zijn. Dat is een manier van omgaan met wat er met hem gebeurd is. Ik heb het gisteren tegen hem gezegd, van: ‘Dit duurt nog heel lang en zelfs als je denkt dat het over is, dan zul je eens in de maand, week of jaar ineens weer dat litteken voelen omdat je iets leest of ziet.’”

Discriminerend

Albert hoopt dat dit snel uit het geheugen van mensen gegrift is. “Het is niet eens een seksueel filmpje, maar het is een zwaar discriminerend filmpje van iemand die er op een verschrikkelijke manier ingeluisd wordt.”

In dezelfde uitzending verdedigde Albert dat Fred zondag per ongeluk is doodverklaard door de collega’s van Hart van Nederland.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen