Eva Jinek los op Sterren op het Doek-veiling? Afgehamerd voor 17K!

Het lijkt erop dat Eva Jinek met haar eerste miljoen euro van RTL flink tekeer is gegaan op de veiling van Sterren op het Doek. Haar twee schilderijen zijn verkocht voor een recordbedrag van in totaal 17.050 euro.

Sterren op het Doek Foto: Omroep MAX

Eva Jinek zorgde afgelopen zaterdag voor de meest bekeken nieuwe aflevering van Sterren op het Doek in negen jaar tijd: er keken ruim 1 miljoen mensen. De RTL-ster werd geportretteerd door drie kunstenaars, maar ze mocht slechts één portret uitkiezen. De andere twee worden traditiegetrouw online geveild voor het goede doel.

Zes dagen later is de veiling afgelopen en iemand heeft flink met geld lopen smijten. De opbrengst van deze veiling betreft volgens NU.nl een record: 10.050 euro voor het schilderij links op de foto, 7.000 euro voor het schilderij rechts op de foto.

De nieuwssite: “De opbrengst van 10.050 euro is tot nu toe het hoogste bedrag dat werd betaald voor een enkel schilderij. Vorig jaar leverden de schilderijen van Waylon (3.400 euro en 3.250,50 euro) het meest op.”

Eva wil alle schilderijen zélf

Het lijkt erop dat het Eva Jinek is die haar portretten heeft gekocht. Ze kondigde dat namelijk al aan in de uitzending. “Het komt allemaal bij mij terug. Dan ga ik foto’s maken en naar jullie opsturen, want ik wil ook meemaken dat Pax dit ziet. Dat hij zijn ontbijtje zit te eten met havermout en dat hij zijn moeder ziet boven op een berg met een eenhoorn achter zich.”

Presentator Özcan Akyol aan het eind van de uitzending: “De concurrentie is stevig hebben we net gemerkt, want Eva gaat zelf ook bieden. Ik wens je veel succes.”

‘Niemand heeft ooit zoiets gemaakt’

Eva was gek op alle drie de schilderijen. Ze koos het middelste schilderij. “Ik kan het niet precies definiëren, maar het greep mij op een andere manier. Ik begrijp dat het gelukt is om mijn gezicht erop te zetten, maar het voelt ook een beetje als een vreemde die naar mij kijkt. Het is alsof iemand naar mij zit te kijken; dat gevoel heb ik steeds. Toen ik het zag, dacht ik: jij bent het.”

Over het linker-schilderij, zei ze: “De blik klopt perfect en het is indrukwekkend. Alle associaties en referenties zijn schitterend. Het is in your face, overwelving geweldig. Alles wat ik schitterend vind. Maar ik vind het waanzinnig.”

En over het rechter: “Niemand heeft ooit zoiets voor mij gemaakt.”

Deze aflevering van Sterren op het Doek kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen