RTL 4-ster Dan Karaty plotseling blind aan één oog

Dan Karaty is een paar maanden plotseling blind geraakt aan zijn linkeroog. Het lijkt erop dat hij zijn oog kan behouden, maar hij heeft zijn zicht nog niet terug. Dat zegt het jurylid van de RTL 4-hit Holland’s Got Talent in De Telegraaf.

Dan Karaty Foto: William Rutten, RTL

Een maand geleden veroorzaakte Dan Karaty flink wat rumoer door op Instagram te posten dat hij een operatie heeft ondergaan en dat de artsen ‘zijn oog in elk geval hebben kunnen redden’. Toen was echter nog volstrekt onduidelijk wat er aan de hand was. ‘Aanstelleritis‘, werd het genoemd in Shownieuws.

Nu geeft Dan voor het eerst openheid van zaken in een uitgebreid vraaggesprek met De Telegraaf. “Een paar maanden geleden voelde ik mij een paar dagen achter elkaar niet zo goed en ergerde ik me aan kleine dingetjes. Mijn linkeroog straalde ineens vreselijk veel pijn uit”, legt hij uit.

Medische hel

Het was het begin van een medische hel. “Het was zo heftig, dat ik er haast aan onderdoor ging. Het breekpunt kwam toen ik op een ochtend helemaal niets meer kon zien door dat oog. Het was compleet donker, ik werd blind wakker!”

UIteindelijk kwam Dan in het ziekenhuis terecht. “Daar gaf de dokter aan zich eerst maar eens te willen richten op het überhaupt redden van het oog. Hij wist op dat moment niet eens zeker of dat wel zou lukken.”

Nog steeds blind

Nog altijd is de oorzaak van de oogklachten onduidelijk. “Maar het gaat gelukkig wel langzaam weer de goede kant op. De doktoren, die fantastisch werk hebben verricht, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen.”

Maar, zo vervolgt Dan: “Zien kan ik er nog niet mee. We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen. Op dit moment kan ik nauwelijks iets waarnemen, maar ik zie al wel weer wat lichtflitsen en schaduwen.”

Met zonnebril op RTL 4?

Het is een behoorlijke handicap voor het RTL 4-gezicht. Hij geeft bijvoorbeeld aan nauwelijks meer met zijn kinderen te kunnen spelen en niet te kunnen leven zonder een zonnebril.

Op dit moment is nog onduidelijk welke gevolgen de gezondheidstoestand van Dan hebben voor zijn televisiecarrière in Nederland.

Het is uiteraard niet gewenst om Dan in Holland’s Got Talent te zetten met een zonnebril op. Dan zal de nietsvermoedende kijker hem geen aanstelleritis, maar sterallures verwijten.

Het interview met Dan Karaty kunt u lezen in De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen