Woede over kijkcijferkanon Mark Rutte: ‘Leer Nederlands!’

Guido den Aantrekker vindt het van de zotten dat de NPO de veel bekeken persconferenties van kijkcijferkanon Mark Rutte voortaan laat nasynchroniseren in acht talen, zoals Berber. Dat laat hij weten op Twitter.

Guido den Aantrekker Foto: NPO, Talpa

Na acht maanden heeft de NPO besloten dat de persconferenties moeten worden nagesynchroniseerd om anderstalige Nederlanders ‘nog beter op de hoogte’ te houden van de geldende maatregelen.

Er is gekozen voor de talen Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinya (dat wordt gesproken in Eritrea), Marokkaans-Arabisch, Berber, Farsi (veel gesproken door mensen afkomstig uit bijvoorbeeld Iran en Afghanistan) en Engels.

‘Leer fokking Nederlands!’

Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story en deskundige in Shownieuws, vindt het de omgekeerde wereld. Hij gaat behoorlijk los op Twitter: “Leer fokking Nederlands als je hier komt wonen, #gekte.”

De bladenbaas krijgt bijval van volgers, die spreken van ‘omgekeerde integratie’ en mensen die zich afvragen waarom er niet is vertaald in het Duits of Spaans.

Tv-maker Marc Dik laat aan Guido weten dat hij het juist wél goed vindt van de NPO. “Gezien het hoge percentage mensen van niet-westerse afkomst op de IC’s (in de Randstad meer dan 50 procent) is het een wijs besluit lijkt mij.”

Tim Hofman laakt afkappen persco’s

BNNVARA-ster Tim Hofman ergert zich er vooral aan dat de persconferenties op hoofdpodium NPO 1 worden afgekapt. “Dat voor niks afbreken van die persconferenties op NPO1. waarom? WAAROM?”

Tim kijkt liever naar de vragen van journalisten tijdens de persconferentie dan naar de talkshow van Margriet van der Linden. “Ik kijk dus als het ware nu naar een nabespreking van een persconferentie die we dus niet helemaal hebben gezien. En zij ook niet.”

Rutte in het Turks

De eerste beelden van Mark Rutte en Hugo de Jonge die praten in talen als Turks, Arabisch en Pools kunt u al bekijken op de website van NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen