RTL 4 heeft Ron Brandsteder niet gevraagd voor Wie Ben Ik

RTL 4 heeft Ron Brandsteder niet gevraagd om terug te keren bij Wie Ben Ik, ondanks dat zijn oud-collega Caroline Tensen wél weer aan het roer staat van de familieshow. Dat zegt hij op Radio Veronica.

Ron Brandsteder © Janita Sassen

Wie Ben Ik keerde in 2013 terug op de buis bij RTL 4 met Wendy van Dijk aan het roer, maar door haar overstap naar SBS 6 kwam de presentatieplek vrij. Caroline Tensen nam de show afgelopen januari over: ze keerde terug op het oude nest, want van 1990 tot 2000 presenteerde ze tientallen afleveringen met André van Duin en Ron Brandsteder als teamcaptains.

Niet gevraagd

Caroline is dus weer terug op het oude nest, maar ze werkt wel samen met twee andere teamcaptains: Ruben Nicolai en Tijl Beckand. Er wordt binnenkort een nieuwe serie opgenomen en wederom met hetzelfde trio. Zijn André en Ron eigenlijk niet benaderd om op z’n retro-tv’s weer terug te keren in de Wie Ben Ik-arena?

Nee, zegt Ron in de radioshow Veronica Inside. “Of ik gevraagd ben nu voor de nieuwe Wie Ben Ik? Nee. Ja, Caroline gaat het doen, maar zij is nog helemaal in de running. Je hebt het met Luv’ ook gezien: het is een prachtige periode geweest, maar als je dan gaat proberen om dat weer terug te beleven, dat mislukt meestal.”

Geen interesse

Ron heeft dus ook geen interesse in een Wie Ben Ik-comeback. Staat hij ook niet open voor een proefaflevering? “Nee. Ik geloof er niet in. Dat zie je vaak. De mensen hebben dan een gevoel van: ja, het was zo’n leuke tijd en het moet terugkomen, maar als je het probeert te herstellen, dan komt er vaak weinig van terecht. De tijden zijn anders.”

“Ik wil best met André en Caroline gaan zitten om een ander programma te maken, maar dan moet je niet gaan zeggen van: we gaan Wie Ben Ik weer herstellen.”

Ron Brandsteder presenteert wekelijks het radioprogramma Ron Wacht Op De Nacht, elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur bij Omroep MAX op NPO Radio 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen