Rob Verlinden in First Dates héél ongemakkelijk: ‘Je bent mijn prins!’

Rob Verlinden had zondagavond in First Dates een behoorlijk ongemakkelijke date. De man die voor hem was uitgekozen was namelijk wel héél erg enthousiast. Dat was te zien in de uitzending op NPO 3.

Rob Verlinden Beeld: BNNVARA

De date van Rob had zijn jas nog niet uitgetrokken of hij begon al te zwijmelen over hoe verliefd hij was. “Ik heb me voorgenomen om me in te houden met babbelen, maar dat ik jou tref… Ik vind het echt super. Ik ben ook heel eerlijk – ik weet niet wat jij denkt – maar ik heb nu al vlinders in mijn buik”, zei hij na de eerste hap.

Rob was helemaal verbijsterd. “Nou, dat is wel heel vlot zeg”, zei hij tegen zijn date, die óók Rob heette.

Zijn date: “Nou ja, voor de een niet en voor de ander wel. Het zijn maar kleine vlindertjes hoor.”

Rob in een opgenomen commentaar: “Ja, direct was hij, heel erg direct. Misschien dat ik daarvan schrik, ik weet het niet.”

Voortouw

De date van Rob liep wel heel erg op de zaken vooruit. “Waarom zouden we moeilijk gaan doen als het een goede klik gaat worden en ik heb het gevoel dat het dat wordt.”

Rob: “Je neemt echt het voortouw!”

De date: “Ja, zo ben ik eenmaal Rob. Ik kan zo rustig met je praten. Je luistert en je komt er niet tussen.”

Rob: “Nee, maar ik kom er ook niet tussen nu.”

De date: “Nee, je laat me uitpraten en je geeft me een antwoord, maar er zijn er bij die babbelen door elkaar heen en daar heb ik echt een hekel aan.”

Parkinson

Het meest ongemakkelijk was nog wel toen Rob Verlinden begon te vertellen dat hij Parkinson heeft en zijn date aangaf dat niet te weten, maar het wél te herkennen. “Ik weet het niet, maar ik merk het wel.”

Dat kan helemaal niet, merkte Rob op. “Nou… Nee, dat heb ik niet zo hoor.”

De date: “Nee, nee, nee, je zit niet stil.”

Rob: “Nee, ik ben geopereerd. Kijk, hier zitten twee bobbeltjes. Ik heb een hersenoperatie gehad. Ik ben weer 100 procent zoals ik was.”

De date: “Oh, dat is toch fijn?”

Prins op witte paard

De date van Rob is op latere leeftijd uit de kast gekomen en heeft nog nooit een relatie gehad met een man. “Nee, je bent de eerste. Ik heb nu het gevoel – en ik lieg niet, ik zuig het ook niet uit mijn duim – dat de man die vanavond tegenover mij zit, de prins op het witte paard is.”

Rob: “Dat ben ik?”

De date: “Ja, serieus. Ik ben gewoon open en eerlijk. Waarom zou ik gaan liegen? Daar zie ik het nut niet van in.”

Rob twee tellen later op de kruk van de waarheid: “Ik heb toch een vervelende mededeling. Ik heb die klik niet, joh!”

Hoe zijn date daarop reageerde, ziet u in First Dates op NPO Start.

Pisbak

De deelname van Rob aan First Dates volgt zo’n anderhalf jaar na zijn geruchtmakende scheiding van Robert, met wie hij 27 jaar samen is geweest. De breuk tussen de heren verliep niet bepaald geruisloos: schreeuwend traden ze elkaar tegemoet in tijdschriften als de Story. “Pisbak!!!”, schreeuwden ze naar elkaar in de kiosk.

De ex-man van Rob was wóest: “Zoals veel bekende Nederlanders leidt Rob een schizofreen leven. Naar buiten toe doen alsof alles perfect is, terwijl dat helemaal niet het geval is. Daar heb ik hem altijd in gesteund door te zwijgen, maar nu is voor mij de grens bereikt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen