Rob Jetten onthult bij M: ‘Virusgekkie bij buurman in de tuin’

Een aanhanger van Viruswaarheid wilde afgelopen weekend D66-leider Rob Jetten lastigvallen. Hij had echter het verkeerde adres en stond daardoor bij de buurman in de tuin, onthulde de politicus maandagavond in de NPO 1-talkshow M.

Rob Jetten Beeld: M

D66-leider Rob Jetten werd eind oktober aan zijn huisadres opgezocht door vijf fanatieke boeren van Farmers Defence Force, terwijl hij toen in quarantaine zat vanwege een coronabesmetting. De actie is niet in goede aarde gevallen bij Rob en zijn collega’s in Den Haag. Afgelopen weekend is hij bijna wéér slachtoffer geworden van een soortgelijke actie.

Virusgekkie in de tuin

Rob onthulde maandagavond in de talkshow van Margriet van der Linden dat een aanhanger van Viruswaarheid hem thuis op wilde zoeken. “Afgelopen weekend was er bij mij in de buurt iemand die een aanhanger van Viruswaanzin in de tuin had. Hij dacht dat hij bij mij in de tuin zat, maar was dus andere mensen aan het lastigvallen.”

Heel naar, vindt Rob. “Ik voelde me toen ook bezwaard voor mijn buurgenoten. Blijkbaar vinden we het tegenwoordig op allerlei plekken in de samenleving normaal om niet met elkaar het gesprek aan te gaan, maar je recht op te eisen en vrij ver te gaan in hoe ver je in iemands privédomein mag optreden om te laten zien dat je het er niet mee eens bent.”

Pure intimidatie

Dat met die boeren ging ook echt veel te ver, vindt Rob. “Ik zat in thuisquarantaine en gedurende dat gesprek dacht ik: hoe komen jullie eigenlijk aan mijn adres? Daarna dacht ik: wat bezielt je om om half tien ’s avonds bij iemand die in thuisquarantaine zit op bezoek te gaan?”

Het bezoek lag ook in no time op straat. “Ik werd binnen vijf minuten door journalisten gebeld van: ‘Wil je reageren op de beelden die zijn gemaakt?’ Toen dacht ik: het is pure intimidatie om te laten zien waar ik woon en dat je bereid bent om daar naartoe te gaan.”

Akwasi

Rob hoopt dat dit niet de nieuwe werkelijkheid is. “Ik woon hier met mijn partner die voor zijn werk veel in het buitenland is en ik heb geen kinderen. Daarna dacht ik wel: hoe is dit voor collega’s die ook kinderen hebben en ’s avonds ongewenst bezoekers krijgen? Dat was ook mijn gevoel toen ik de beelden van Akwasi zag.”

“Je mag van mening verschillen, maar blijf af van mijn privédomein.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen