Daphne Deckers: ‘Alcohol drinken tijdens coronacrisis onverstandig’

Daphne Deckers vindt het heel erg onverstandig als mensen alcohol drinken tijdens de huidige coronacrisis. Ze begrijpt er niets van. Dat schrijft de presentatrice in haar column in De Telegraaf.

Daphne Deckers Beeld: NPO

Elke week schrijft Daphne Deckers een column voor het katern Vrouw, maar vorige week was ze níet van de partij vanwege de acute blindedarm-ontsteking waarmee ze in het ziekenhuis belandde. Toen ze eenmaal thuis was, zei een vriendin tegen haar: “Jammer dat je geen alcohol drinkt, want dit is écht een moment voor een flink glas wijn!”

Slecht voor immuunsysteem

Daphne raakte helemaal overstuur van die opmerking, vertelt ze in haar column van dit weekend. “Daar moest ik even over nadenken. Ik drink inderdaad geen alcohol, maar het valt me op hoeveel mensen wijn drinken als oppepper.”

Ze ziet mensen om zich heen vaak naar de alcohol grijpen, vooral tijdens deze coronacrisis. “Ik zie best vaak dat mensen na een lange werkdag niet kunnen wachten om even bij te komen met een wijntje – of drie. Dat geldt des te meer in deze stressvolle coronatijden.”

Dat is echter zwáár onverstandig, aldus Daphne. Ze verwijst naar Jacqueline van Lieshout, de auteur van het boek Ontwijnen, die op NPO Radio 1 heeft gezegd dat alcohol slecht is voor je immuunsysteem. En juist dat immuunsysteem kan natuurlijk wel een oppepper gebruiken om beter te beschermen tegen het coronavirus.

‘Hou je mond, Daphne!’

De presentatrice vraagt zich af waarom men dan niet tijdelijk stopt met alcohol drinken en had het erover met een van haar vrienden. Die wilde er echter niets van weten. “Jij kunt hier niet over oordelen”, reageerde die vriendin boos. “Want jij drinkt zelf niet. Dus je weet niet wat je mist én je weet niet waar je het over hebt.”

Het maakt Daphne onzeker. “Soms vind ik het jammer, dat ik niet weet wat ik mis.”

Waarom drinkt ze eigenlijk niet? “Ik vind het verschrikkelijk vies.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen