Özcan Akyol pleit voor inloggen op Twitter met je DigiD

Özcan Akyol vindt net als Sander Schimmelpenninck dat er een einde moet worden gemaakt aan de anonimiteit op internet. Hij pleit voor inloggen op Twitter met je DigiD. Dat is te lezen in Veronica Magazine.

Özcan Akyol Foto: MAX

Critici vinden dat er veel te veel mogelijk is op sociale media als Twitter. Het is meer regel dan uitzondering dat men hier volledig anoniem opereert, zodat men niet kan zien wie je precies bent. Het is ook een ergernis van Sander Schimmelpenninck, die pleit voor een einde aan online anonimiteit.

Inloggen met DigiD

Özcan Akyol is het daarmee eens. “Daar heb ik twee jaar terug al voor gepleit. Er moet een DigiD-achtig systeem komen dat toegang verschaft tot social media. Het loopt zo ontzettend uit de klauwen.”

Het gaat allemaal veel te ver, vindt de Sterren op het Doek-ster. “Mensen in zorgcentra worden aangevallen door gasten die tegen de coronamaatregelen zijn. Die lui hebben zich laten ophitsen met desinformatie van sekteleider Willem Engel, van de viruswaanzinclub.”

Bedreigingen

Zelf ondervindt Özcan de agressiviteit van sociale media aan den lijve. Hij wordt regelmatig bedreigd. “Ja, ik word elke week wel een paar keer bedreigd. En dan heb ik het over échte bedreigingen.”

De presentator is naar eigen zeggen altijd op zijn hoede. “Ik was al niet een man die iedereen vertrouwt, maar het wantrouwen is enorm toegenomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen