Privéjet John de Mol in Colombia: slaat Talpa kantoorartikelen in?

Menno Swart, de beruchte vliegtuigspotter die eigenhandig het Griekse feestje van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verpestte, heeft nu ook het vliegtuig van tv-keizer John de Mol gespot. Die staat in Colombia.

John de Mol Foto: William Rutten

De altijd oplettende Menno Swart ziet de Dassault Falcon 7X van Johns bedrijf Talpa Network staan in de Colombiaanse stad Cali, beroemd van het vroegere Cali-drugskartel. “De PH-TLP is ver van huis! De Falcon 7X van John de Mol staat op CLO 🇨🇴 Cali, Colombia 🛩”, twittert hij enthousiast.

‘Ik durf geen grappen te maken’

Is Talpa kantoorartikelen aan het inslaan? Guido den Aantrekker, baas van Story én deskundige in het Talpa-programma Shownieuws, durft er geen grappen over te maken. “Ik kan hier natuurlijk een snedige (sic) grap over maken (‘Uitgeleend aan Gordon?’) maar dan word ik er vermoedelijk vanavond nog door Talpa uitgegooid, dus ik zeg niets.”

Guido vervolgt: “Zou De Mol de hele bups aan een meedogenloos kartel verkopen? Hij is dat onderlinge gevit bij Shownieuws ook zat natuurlijk, en die weten er wel raad mee #conniegate #thesequel.”

Wat doet Johns jet in Colombia?

De waarheid is waarschijnlijk een stuk saaier. Het grootste deel van het jaar heeft John de Mol zijn privéjet ter waarde van 50 miljoen euro natuurlijk niet nodig en daarom laat hij zijn toestel exploiteren door het Antwerpse Flying Group, dat het toestal dan verhuurt. Het prijskaartje? 5.000 euro per uur.

“Dat verhuren is een tweesnijdend mes, want je kunt er heel aardig de jaarlijkse exploitatiekosten mee afdekken, die voor een béétje Falcon al snel tussen een en twee miljoen euro per jaar bedragen”, schreef Quote eerder.

De tweet van Menno Swart vindt u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen