RTL 4 haalt Simone Kleinsma van de buis: Kees & Co stopt

RTL 4 stopt al na twee seizoenen met de 2.0-versie van de komedieserie Kees & Co met topactrice Simone Kleinsma. De reden is onduidelijk. Dat meldt clubhuis RTL Boulevard.

Simone Kleinsma Foto: Valentina Vos

Kees & Co was in de jaren negentig een enorm groot succes op RTL 4 en vanwege de populariteit van retro-tv, werd twee jaar geleden besloten om de serie nieuw leven in te blazen. Mét Simone Kleinsma, maar zonder de rest van de oude cast. De eerste reeks was begin 2019 te zien, de laatste reeks eindigde afgelopen april.

Niet Esther Roord, maar Chantal Janzen was de tegenspeelster van Simone Kleinsma in de nieuwe Kees & Co. Chantal had al jaren en jaren geroepen dat ze o zo graag met Simone wilde samenwerken. Merkwaardig genoeg hield ze het na één seizoen al voor gezien ‘vanwege een drukke agenda’. Zij werd toen vervangen door Tina de Bruin.

Prima kijkcijfers

Qua kijkcijfers deed Kees & Co het helemaal niet verkeerd. De 1,6 miljoen kijkers van de première in 2019 wist de komedieserie weliswaar niet lang vast te houden, maar aan het begin van dit jaar keken er gemiddeld toch nog 906.000 mensen. Een kijkcijfergemiddelde waar Goede Tijden Slechte Tijden voor zou tekenen.

RTL Boulevard weet niet wat de reden is waarom Kees & Co stopt. “Ondanks de positieve reacties van de fans komt er geen derde seizoen van de serie. Wat de exacte reden is dat Kees & Co gecanceld is, is onduidelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen