Opvallend: bijna hele Beau-tafel ziet coronavaccin niet zitten

De sceptische houding die veel mensen hebben tegenover het coronavaccin, was woensdagavond erg zichtbaar in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Vrijwel de hele tafel zag het vaccin niet zitten.

Beau Beeld: Beau

Er was bij de gasten van Beau opvallend weinig enthousiasme over het naderende coronavaccin. “Ik zit er een beetje middenin. Ik snap natuurlijk dat een vaccinatie weer een briefje is naar de vrijheid waar iedereen naar verlangt, maar wat gebeurt er? Krijg je bijverschijnselen? Dat kan, hè”, merkte Berget Lewis op.

Berget staat er heel erg afwachtend in. “Ik weet ook van vaccinaties die er zijn gebeurt, dat niet iedereen er altijd even goed tegen kan. Kunnen we allemaal tegen hetzelfde patent? Dat zijn wel vragen die ik heb, zeg maar.”

‘Te korte testperiode’

Zangeres Shirma Rouse is er ook niet gerust op. “Je wil natuurlijk het liefst voor publiek spelen, maar het feit dat je het ook wil verplichten vind ik heel lastig. De vrijheid neem je dan weg. We willen allemaal gezond en wel zijn, maar een stukje eigen wil is ook wel belangrijk.”

Ze denkt dat de testperiode van het coronavaccin te kort is. “Nergens in het leven is een garantie, dat is er niet, maar met de medische kennis die ik heb – mijn moeder is medisch analist – vind ik het heel spannend. Ik ben benieuwd of de mensen die dit creëren, het zelf ook nemen. Snap je? Het is een korte testperiode.”

‘Wat doet het over tien jaar?’

Scheidsrechter Danny Makkelie wil er ook niet gelijk aan. “Ik vind het wel moeilijk, Beau. Ik ben het er wel mee eens: je weet niet wat het doet. Wat doet het over tien jaar? Als het uiteindelijk goed werkt en het geen nadelige effecten heeft op de gezondheid, dan ga ik het absoluut doen.”

Scholier Merlijn Goldsack, die samen met prinses Laurentien aan tafel zat, merkte op: “Nou, ik weet het niet. Meestal doen ze er iets van vijf of tien jaar over om alles te testen en te kijken of alles werkt. Ik snap dat we allemaal naar de vrijheid willen, maar ik vertrouw het niet, nee.”

Beau en Laurentien willen wél

Zelf heeft Beau naar eigen zeggen geen moeite met een vaccin. “Ik laat mezelf aan alle kanten meteen prikken. Ik heb ook gewoon geen angst voor dat soort dingen.”

En prinses Laurentien: “Beau, je hoeft mij niet over te slaan, want ik geloof gewoon heel erg in vertrouwen. Het is ook belangrijk dat we processen vertrouwen en dat iedereen, ook de overheid, het beste wil. Dat vraagt ook wat van ons, dat begrijp ik heel goed en iedereen heeft zijn eigen gedachten, maar vertrouwen is ook in een tijd als deze belangrijk.”

Twijfel wegnemen

Beau hoopt dat de overheid twijfel kan wegnemen: “Er moet uitgelegd worden wat de effecten zijn en hoe het in elkaar zit. Is het hetzelfde als een griepprik? Waar kan het op uit draaien: moet je een keer overgeven of kan het heel ellendig uitpakken?”

De uitzending van Beau kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen