Ferd Grapperhaus bij WNL: ‘Je hebt niet opgelet, Sywert van Lienden!’

Ferd Grapperhaus was ‘not amused’ toen Sywert van Lienden zondagochtend in WNL op Zondag opeens over zijn kippenhokbruiloft begon. Hij verweet hem niet goed te hebben opgelet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Sywert van Lienden en Ferd Grapperhaus Beeld: WNL op Zondag

De minister van Justitie raakte deze zomer in opspraak omdat hij tijdens zijn huwelijksfeest alle coronaregels aan zijn laars lapte. Een paar maanden later werd daar zondag, in WNL op Zondag, met vergoelijkende woorden over gesproken. “Waarom wordt er zo’n groot punt van gemaakt?”, vroeg Hans Wiegel zich bijvoorbeeld af.

Waarom dat gedoe?

Hans sprong in de bres voor de bewindsman. “Wat je daar hebt gedaan tijdens dat huwelijk is natuurlijk stom geweest, maar meer is het niet. Waarom dat gedoe erover?”

Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger: “Je wordt er ook mens van. Het is ook duidelijk dat die regels moeilijk zijn. Als het zelfs op dat niveau gebeurt, denk ik: we zijn allemaal mensen en het is ook moeilijk.”

En presentator Rick Nieman: “Iedereen die de regels nog nooit overtreden heeft, mag zijn hand opsteken.”

Sywert kritisch

Vervolgens kwam opiniemaker Sywert van Lienden om de hoek kijken met zijn kritische mening. “Ja, maar er was natuurlijk wel een verschil dat het op dat moment nog zo was dat je een strafblad kreeg als je betrapt werd op zo’n samenscholing. Daarna is dat ook verwijderd en dat is denk ik het gevolg geweest van deze hele casus.”

Ferd daarop stellig: “Nee, dat is niet zo.”

Sywert: “Nou ja, ik heb dat debat in de Kamer goed gevolgd.”

‘U heeft het niet gevolgd!’

Ferd: “Nee, dan heeft u het niet gevolgd, want al vier maanden daarvoor begon de Kamer tegenover Sander Dekker, die daar in eerste instantie over gaat en niet ik… Dus dan heeft u het toch niet helemaal gevolgd.”

Sywert: “U bent de meerdere van Sander Dekker.”

Ferd: “Nee, dat ben ik niet. Vier maanden lang heeft dat debat in de Kamer gespeeld. Men vond de boetes te hoog en dat je geen strafblad moest krijgen. Daar hebben ook de bonden en korpsleiding van gezegd: ‘Moeten we dat willen?’ De Kamer heeft daar bij grote meerderheid van gezegd dat ze dat niet meer willen.”

De uitzending van WNL op Zondag kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen