Ochtendeditie Hart van Nederland niet vanuit reguliere studio

De nieuwe ochtendeditie van Hart van Nederland zal niet vanuit de reguliere studio van het programma komen. Er wordt een presentatieplek ingericht op de redactie. Dat heeft presentator Mart Grol gezegd in Shownieuws.

Mart Grol Beeld: William Rutten

SBS 6 hoopt met de ochtendeditie van Hart van Nederland een Jan de Hoop-killer in huis te hebben. Het lijkt lastig te gaan worden om een voet tussen de deur te krijgen bij de ochtendkijkers, maar de ambities liggen hoog: er zal zeven ochtenden per week worden uitgezonden én er wordt dus een aparte uitzendplek gecreëerd.

Vanaf de redactievloer

Om meer een gevoel van urgentie te creëeren, gaat de ochtendeditie van Hart van Nederland uitzenden vanaf de redactievloer. “We zijn nu op de redactie van Hart van Nederland een enorme verbouwing aan het doen. Er komt een grote glazen wand, zodat je de redactie op de achtergrond ziet.”

De kijker zit dan bijna middenin het journalistieke proces van de Hart van Nederland-krachten. “Je ziet dan alle redacteuren werken en daar komen camera’s te staan. Vanuit daar gaan we de uitzendingen maken.”

Elk half uur een update

SBS 6 pimpt de ochtend flink op: Hart zal van ’s ochtends vroeg tot Koffietijd te zien zijn. “We gaan om het half uur waarschijnlijk updaten. We beginnen om 6.30 uur en om 7.00 uur gaan we dan weer op zender en als er om 7.30 uur een update te maken is, dan maken we die om 7.30 uur en anders gaan we om 8.00 uur weer verder. Dat is dan tot 10.00 uur.”

Hoe voorkomt hij een Giel Beelentje? Hoe zorgt hij dat hij zich niet verslaapt voor de vroege uitzendingen? “Ik doe in elk geval zes of zeven wekkers op mijn telefoon en ik koop zo’n los reiswekkertje bij de HEMA. Met zo’n heel hard geluid. Ik woon alleen, dus ik hoef met niemand rekening te houden. Dat is fijn.”

Mart Grol is afkomstig uit de failliete inboedel van tv-gedrocht Dit Vindt Nederland.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen