SBS 6 met ochtendeditie Hart van Nederland: Jan de Hoop-killer?

SBS 6 komt zeven dagen per week met een ochtendeditie van Hart van Nederland, inclusief shownieuws en weer. De eerste aflevering is op 4 januari 2021. Dat heeft de tv-zender laten weten.

Hart van Nederland Foto: William Rutten, SBS 6

Hart van Nederland zal ’s ochtends gepresenteerd worden door Mart Grol (doordeweeks) en Wolter Klok en Nadya Sewradj (in het weekend). “In 2019 was Hart van Nederland online het snelst groeiende nieuwsmerk van Nederland en die groei zet in 2020 door. Ik kijk enorm uit naar deze volgende uitbreiding van ons aanbod in 2021”, zegt hoofdredacteur Marc Veeningen.

Wat kan de kijker verwachten? “Inhoudelijk staat ook in de ochtend het nieuws in Nederland centraal, maar als er in het buitenland iets gebeurt dat Nederlanders raakt brengen we het ook. Zo wordt de kijker in tien minuten bijgepraat over al het nieuws dat voor Nederland relevant is.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we door deze uitbreiding weer een stap zetten in de ontwikkeling van Hart van Nederland tot een van de leidende nieuwsmerken in Nederland.”

Jan de Hoop-killer?

Denkt SBS 6 hiermee een Jan de Hoop-killer in huis te hebben? De RTL-nieuwslezer pakt nu ongeveer een kwart van de ochtendkijkers; de helft is voor Goedemorgen Nederland. Marc Veeningen in het AD: “Concurrentie heb je ook online en in de avond, maar Hart van Nederland heeft een vaste schare kijkers. Dat publiek wordt nu nog niet in de ochtend bediend met een actueel bulletin.”

De ochtendeditie van Hart van Nederland zal bestaan uit tien minuten durende bulletins die van 6.30 tot 10.00 uur vernieuwd worden. Daarmee gaat SBS 6 in de ochtend net zo lang door als NPO 1; concurrent RTL 4 start om 9.15 uur een herhaling van RTL Boulevard in, waarna Koffietijd begint. Op zaterdag duurt de ochtend-Hart van 7.00 tot 10.00 uur, op zondag van 7.00 tot 9.00 uur.

Dalende kijkcijfers

SBS 6 denkt zich van de concurrentie te kunnen onderscheiden door meer nieuws van buiten de Randstad te brengen. “We gaan ervan uit dat dit aanslaat, maar je moet met zo’n ochtendprogramma toch in de dagelijkse routine komen van het publiek. Dat zal misschien even tijd kosten.”

Is Hart van Nederland niet een beetje passé nu er nog maar 600.000 mensen per avond kijken? Tot enkele jaren geleden waren dat er elke avond ruim 1 miljoen. “We hebben ook een editie in de vooravond en beide edities samen trekken zo’n 1,4 miljoen unieke kijkers per dag. Binnen de doelgroep scoren we steeds beter”, besluit hij.

Lees ook: ‘Ochtendeditie Hart van Nederland is leuk idee’ (vorige week)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen