Tim Hofman onder vuur om uitlachen onnozele webshopmuts

Tim Hofman ligt onder vuur omdat hij in de nieuwste aflevering van BOOS de slappe lach krijgt tijdens een confrontatie met een nogal onnozele webshopdame. Dat is te volgen op Twitter en YouTube.

Tim Hofman Beeld: YouTube

Het programma van Tim Hofman krijgt al jaren klachten binnen over de webshop We Love Musthaves van Melanie Karowleski. Het lukte zijn team om haar op te sporen en in de nieuwste BOOS is te zien hoe Tim haar confronteert. De ontmoeting is nogal onwerkelijk: waar Melanie eigenlijk de boevrouw hoort te zijn, krijg je als kijker nu bijna medelijden met haar.

Onnozel

Het is evident dat Melanie vrij onnozel te werk gaat en echt totaal geen kaas gegeten heeft van financiën. Gehoorzaam betaalt Melanie via haar telefoon wat onbetaalde rekeningen, ze geeft min of meer toe dat ze misschien maar beter haar bedrijf kan sluiten en vervolgens komt ook haar beschermende moeder nog om de hoek kijken.

Als Melanie op een gegeven moment naar binnen loopt om iets te regelen, reageert Tim met stomheid geslagen. “Waar the fuck ben ik beland? Die weet gewoon niks”, zegt hij tegen zijn sidekick.

Slappe lach

Even later besluit Tim met een ander webshop-slachtoffer te facetimen. “Waar het op neer komt, ik vat het even samen: je weet het niet. Toch?”, vraagt hij aan Melanie. Zij bevestigt daarop op een nogal onnozele toon: “Nee. Nee.”

Op dat moment houdt Tim het niet langer. Hij barst in het lachen uit. “Geef me één seconde, ja. Ik moet me even herpakken”, zegt hij schaterend.

Melanie wordt daar niet blij van: “Als het zo moet, dan vind ik het ook niet prettig. Ik vind dit niet grappig.”

Boze reacties

Tim gebruikt het fragment om kijkers te werven, maar wordt vervolgens bedolven onder kritiek. Zij hebben medelijden met het webshopvrouwtje. “Zij is overduidelijk het spoor bijster en ik vind het dus niet chic om haar, vier man breed, in haar gezicht uit te lachen. Had best iets respectvoller gemogen, aangezien zij zo meewerkend was”, zegt de een.

En de ander: “Op een gegeven moment moet je ff stoppen met haar roasten, geef haar gewoon een paar tips en het nummer van je boekhouder bro.” En: “Jammer dat Tim zich zo opstelde en zich minder professioneel gedroeg dan deze Melanie verdiende.”

Tim zegt sorry

Inmiddels heeft Tim zijn excuses aangeboden. “I know, ik was wat narrig of zelfs een lul die dag. Ik moet zeggen: we hadden zóveel klachten, over zó’n lange tijd, dat ik het verhaal niet genoeg vond. En dat vind ik nog steeds, want als je een factuur kan schrijven, dan kan je ‘m ook betalen. En lukt dat niet, dat kan, dan moet je dat communiceren.”

“Nu waren gewoon heel veel mensen hun geld kwijt. En soms, heel soms, word ik dan ook cynisch. Moet ik niet doen, maarja, gebeurt soms toch. Ik zal proberen wat minder een lul te zijn of in ieder geval pas een lul te zijn als iemand echt een lul tegen me is, in plaats van dat diegene een alléén slecht lulverhaal heeft.”

Overigens is We Love Musthaves inmiddels failliet verklaard.

Fragment

Het bewuste fragment uit BOOS ziet u onderstaand. De hele aflevering ziet u op YouTube.

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen