Luuk Ikink fel tegen plan om reizigers te labelen met QR-codes

Luuk Ikink is fel tegenstander van het plan van de Chinese president Xi Jinping om reizigers wereldwijd te gaan labelen met QR-codes, waarmee hun coronastatus kan worden afgelezen. Dat laat de RTL Boulevard-ster weten op Twitter.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

China gebruikt het QR-systeem al sinds februari en denkt dat dit hét middel is om internationaal reizen weer mogelijk te maken. “We hopen dat meer landen zich willen aansluiten bij dit mechanisme. We moeten het beleid en de standaarden verder harmoniseren en ‘fast tracks’ beschikbaar maken om mensen zich op een ordelijke wijze te kunnen laten verplaatsen.”

Niet ok

De QR-codes zijn in China gekoppeld aan een stoplichtsysteem. Iemand die groen heeft, mag vrij reizen. Oranje of rood houdt in dat iemand in quarantaine moet en dus niet mag reizen. Een heel slechte zaak, vindt Luuk Ikink, een van de bekendste tv-presentatoren van ons land.

“Niet ok”, twittert Luuk, die daarop direct een reactie van een kritische volger krijgt: “Niet ok want we gaan lekker zo door en blijven elkaar besmetten tijdens het vliegen? Ga dan niet vliegen. Maar niet piepen dat er tijdens het bestaan van het virus nu eenmaal regels nodig zijn?”

Glijdende schaal

Luuk daarop: “Ik vlieg niet. Maar los daarvan.. het klinkt nu misschien hartstikke handig, totdat je ineens al je aandoeningen en ziektes moet gaan registreren. Want zo lekker handig. Glijdende schaal, gewoon niet aan beginnen.”

De kritische volger daarop: “Ik vind het moeilijk. Ene kant begrijp ik de registratie omdat mensen namelijk niet luisteren en zich niet aan de regels houden, andere kant bang voor de al dan niet tijdelijke beperkingen.”

Zelf houdt Luuk er helemaal niet van om op vakantie te gaan. “Ik ben helemaal geen reiziger. Ik hou er helemaal niet van. Vakantie, prima, maar niet te vaak en al helemaal niet ver weg”, liet hij eerder weten.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen