Leonie ter Braak baalt dat Het Perfecte Plaatje haar wegvaagt

Leonie ter Braak vindt het ontzettend jammer dat haar SBS 6-programma op de dinsdagavond zo wordt ingemaakt door de RTL 4-hit Het Perfecte Plaatje. Dat zegt ze in The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Leonie ter Braak Beeld: Wessel de Groot

De televisiester maakt op de SBS 6-dinsdag het programma Uit Het Leven Gegrepen, met daarin de zoveelste ‘bijzondere verhalen’ van mensen en medewerkers in de zorg. Een beetje dertien-in-een-dozijn-televisie en daarom haakt de kijker ook niet massaal aan. Zo keken er dinsdag slechts 431.000 mensen.

Afgemaakt door RTL 4

Een beetje jammer, vindt de 40-jarige Leonie ter Braak. “We scoren nu heel goed in het terugkijken gelukkig ook, maar je wil toch altijd meer. Ik ben nooit zo bezig met kijkcijfers, maar dit programma had ik meer cijfers gegund. Het is met zo veel liefde gemaakt en dan wil je toch verrast worden ’s ochtends.”

Denkt ze dan echt dat zo’n programma een miljoen kijkers gaat scoren op uitgerekend SBS 6? “Ik had hier rekening mee gehouden, maar toch had ik ergens stille hoop. Maar Het Perfecte Plaatje van RTL is gewoon booming, dat is ook een goede titel van RTL. Je moet altijd vechten”, zegt de presentatrice.

Opportunistisch

Vindt Leonie het eigenlijk wel leuk om de hele tijd met dagkoersen en kijkcijfers bezig te zijn? Voelt ze zich nog wel happy in de hardvochtige televisiewereld? “Ja en nee. Het opportunistische is minder leuk, maar zolang ik de dingen mag doen die ik wil en de programma’s die dichtbij me liggen, dan ben ik heel blij.”

Leonie doelt daarmee op serieuze televisie: dat is het enige wat ze wil. Ze wil geen ordinaire dingen doen die bijvoorbeeld in het verlengde liggen van Chateau Meiland. Ze vindt haar SBS 6-collega Martien Meiland en zijn familie namelijk zó commercieel.

Uit Het Leven Gegrepen: Erasmus MC kunt u terugzien via de SBS-terugkijkdienst KIJK.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen