Jeroen Pauw stopte vlak voor legendarisch nieuwsjaar: spijt?

Jeroen Pauw had geen slechter moment uit kunnen kiezen om te stoppen als talkshowhost: vlak voor hét nieuwsjaar van het decennium met de coronapandemie en de Amerikaanse verkiezingen. Heeft hij spijt?

Jeroen Pauw Foto: Annemieke van der Togt

De presentator zat gisteren aan tafel in Op1 om te vertellen over zijn reizende talkshow, die hij vanaf zondagavond gaat presenteren op de late avond van NPO 1. Gastheer Charles Groenhuijsen wilde van Jeroen weten of hij geen vreselijke spijt heeft van zijn talkshowexit.

Jeroen kan zich zijn laatste uitzending in 2019 nog goed herinneren, toen Gerard Joling met Mark Rutte aan het ruziën was over stikstof. “In de laatste uitzending zat toen de minister-president aan tafel. Ik vroeg aan hem: gaat u zich nogmaals kandidaatstellen voor een rondje? Zo noemt hij het steeds: ‘Ik zou nog wel een rondje willen.’ Toen zei hij: ‘Nou, ik moet nog even kijken wat er het komend halfjaar gebeurt.’ Ik riep toen nog: ‘Nou, dat zal toch niet veel zijn wat er het komend halfjaar gebeurt.’ Dus daar zat ik mis.”

Heintje Davids

Dat 2020 zo’n heftig jaar zou worden, had Jeroen nooit verwacht. “Dat wist ik natuurlijk ook niet. Dat is ook de reden dat ik als een soort Heintje Davids een paar keer ben teruggekomen toen corona werkelijk uitbrak en ik de gelegenheid kreeg om niet helemaal aan de kant te staan.”

Hij wijst op de speciale zondagserie van Op1 die hij dit voorjaar maakte met Fidan Ekiz. “Het zijn toch de dingen waarvan we weten dat het over 50 jaar nog steeds in de geschiedenisboeken zal staan en dan vind je het ook wel fijn dat je er op de een of andere manier een beetje bij was.”

Geen BN’ers, maar echte mensen

Nu keert Jeroen terug met een reizende talkshow: Pauw Komt Binnen, waarin hij gaat praten met ‘echte mensen’. “Ja, echte mensen noem ik het. Het is natuurlijk zo dat een talkshow een licht Tel Sell-gehalte heeft.”

Tell Sell-gehalte? “Ja, mensen komen naar een talkshow en zeggen: ‘Je moet mijn boek lezen’, ‘je moet mijn mening horen’ of ‘je moet naar mijn nieuwe programma kijken’, zoals ik hier nu zit. Dat hoort erbij en dat is ook ontzettend leuk, maar dat is een beetje één deel van een talkshow. “

“Het andere deel is, wat ik vind, de echte mensen. Geen BN’ers of wat dan ook, maar gewoon de echte mensen. Een aantal daarvan hebben we het vaak over gehad in die vijftien jaar dat ik die talkshow deed, maar die konden nooit aan tafel komen, omdat ze bijvoorbeeld in een verpleeghuis, tbs-kliniek of gevangenis zitten. Om deze hele talkshowkwestie af te ronden, vind ik het leuk om die mensen ook weer te bereiken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen