Albert Verlinde verliest baan, hoeft niet naar voedselbank

Goed nieuws voor Albert Verlinde: als de showkenner volgend jaar naast zijn baan bij Stage Entertainment ook zijn lucratieve contract bij Talpa ziet eindigen, dan hoeft hij niet naar de voedselbank. Hij heeft genoeg reserves.

Albert Verlinde Foto: SBS

Twee dagen geleden werd bekend dat Albert stopt met zijn baan als de managing director van theatergigant Stage Entertainment en het lijkt erop dat Talpa zijn lucratieve tv-contract in mei 2021 niet gaat verlengen. Hij gaat er dus behoorlijk in inkomen op achteruit.

Albert blijft in de P.C.

Her en der werd gefluisterd of Albert zijn woning in de peperdure P.C. Hooftstraat in Amsterdam misschien wel moet gaan verlaten, maar dat is klinkklare onzin. Mede dankzij al die jaren dat hij 900.000 euro per jaar toucheerde bij RTL Boulevard en de miljoenen die hij overhield aan de verkoop van zijn theaterbedrijf, heeft Albert zijn schaapjes op het droge.

Albert stelt bezorgde fans gerust in de kranten. “Het is een luxe dat ik kan stoppen en in rust kan gaan nadenken. Daar ben ik me goed van bewust. Ik neem ook die luxe”, zegt hij in het AD.

En in De Telegraaf voegt hij daaraan toe: “Ik heb een leuk afwisselend leven en misschien komt er nog iets moois. Ik heb geen idee. Ik kan me het permitteren ook om even pas op de plaats te maken, dus dat is wel heel mooi.”

Niet ontslagen

Verder benadrukt Albert dat hij absoluut niet is ontslagen als directeur van het theaterbedrijf. Sterker nog: ze zagen het daar helemaal niet aankomen, meent hij. “Het was totaal onverwacht voor hun. Het is zo’n rare tijd, dus dan zit je in zo’n Zoom meeting. Je zag de verrassing op hun gezicht en mensen moesten het wel echt even verwerken.”

Toch trekt hij aan het eind van de maand de deur achter zich dicht. “Ik ben nu echt de directeur en ik vroeg me af: wil ik dat nog? En dat antwoord was: nee. Ik word 60 en wil nog andere dingen doen.”

De interviews met Albert kunt u lezen op de sites van het AD en De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen