Guido Weijers en RTL denken aan omzeilen 30-personen-maximum

Guido Weijers twijfelt net als Youp van ’t Hek over zijn oudejaarsconference vanwege het bezoekersplafond van 30 mensen dat momenteel geldt voor theaters in coronatijd. Dat heeft hij laten weten aan Shownieuws.

Guido Weijers Beeld: Nick van Ormondt

Youp van ’t Hek heeft al laten weten dat hij zijn oudejaarsconference op NPO 1 waarschijnlijk afblaast als het 30-mensen-maximum niet wordt opgeheven en ook Guido Weijers, die de conference van RTL 4 doet, twijfelt. Hij laat echter doorschemeren dat hij met RTL werkt aan andere mogelijkheden om het maximum te omzeilen.

Tuincentrum?

Optreden in het theater is lang niet meer de enige optie waar Guido met RTL over praat. “Ja, we hebben vier verschillende opties. Maar we hopen nog steeds dat Den Haag nog voor 31 december inziet dat in het theater meer dan 30 mensen veilig zou kunnen.”

Gaat hij net als Donald Trump optreden voor een tuincentrum? “Ik denk dat het moeilijk wordt om het in een tuincentrum te doen of bij een meubelzaak, maar er zijn nog wel wat creatieve dingen die we achter de hand hebben, maar laten we eerst eens kijken of we het op de veiligste plek kunnen houden: het theater.”

‘Theater veiligst’

Guido zet alles op alles om de show in het theater te houden. “Wijzelf zijn met RTL keihard aan het kijken hoe we wel op een bepaalde manier kunnen optreden, op een veilige manier, maar komen steeds zelf tot de conclusie dat de veiligste plek een theater is. We hebben wel andere opties, maar die zijn iets minder veilig, en in het theater mag het niet.”

Al met al lijken de oudejaarsconferences in gevaar. Na het uitspreken van zijn twijfels kon Youp op veel steun rekenen, bijvoorbeeld van Johan Derksen. “Dat begrijp ik wel. Als je de lach op wil wekken, dan moet je wel een reactie uit de zaal hebben, want anders sta je voor lul. Ga jij maar eens alleen met dertig man zitten.”

“Als je nou in Carré gaat staan met dertig man: dat is geen gezicht, dat moet je niet doen. Dan moet je in een heel klein theater waar 250 of 300 man zitten doen. Dan is er nog iets te doen. Ik begrijp Youp wel”, zei Derksen gisteren in VI.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen