Franse ambassade nodigt Fidan Ekiz uit na vurig betoog in Vooravond

Fidan Ekiz heeft vrijdag een ontmoeting gehad met de Franse ambassadeur om te praten over islamitisch terrorisme. Ze werd uitgenodigd naar aanleiding van haar vurige betoog in De Vooravond. Dat vertelt de tv-ster op Twitter.

Fidan Ekiz Foto: Natalia van der Zalm

Een maand geleden sprak Fidan Ekiz haar ergernis uit over het uitblijven van Nederlandse commotie over de islamitische koppensneller in Parijs. “Naarmate de dagen en de uren verstreken, dacht ik: waar blijft die openlijke, geschokte reactie in Nederland?”, zei ze. “Het zou moeten gaan over: hoe pakken we dit aan en wat gaat de politiek eraan doen?”

Samuel Patty

Haar steunbetuiging is zeer gewaardeerd door de Franse ambassade. “Op zijn uitnodiging had ik vandaag een ontmoeting met de Franse ambassadeur Luis Vassy, omdat mijn ‘woorden in het tv-programma De Vooravond over de moord op de Franse leraar Samuel Patty hem hadden geraakt’”, vertelt ze op Twitter.

Het gesprek met de ambassadeur was volgens Fidan erg interessant. “We spraken over laïcité, islamitisch terrorisme en de prijs die je betaalt wanneer je opkomt voor onze gedeelde vrijheid. Ook mijn uitspraken tijdens die bewuste uitzending van De Vooravond hadden gevolgen.”

Giftige tentakels

Fidan is na haar uitspraken flink onder vuur komen te liggen. “Wie te maken krijgt met de giftige tentakels van het islamisme, weet hoe belangrijk het is om je ertegen te (blijven) verzetten. In de afgelopen weken heb ik me machteloos gevoeld. En alleen. Niet omdat er geen steun of solidariteit is, maar vanwege de inperking van vrijheden en de gevoelde verantwoordelijkheid voor de veiligheid van mijn dierbaren.”

Ze vervolgt: “Je vraagt je af of het nog zin heeft om je stem te laten horen. Inspirerende gesprekken met moedige mensen zoals Luis Vassy, geven hoop. Mensen met dezelfde seculier-liberale denkrichting en een brede progressieve visie. Blij dat ze er zijn!”

De foto van het onderonsje:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen