RTL 4 zet Nicolette Kluijver op nieuw genre: woontelevisie

Leuk nieuws voor Nicolette Kluijver. Ze wordt door RTL 4 op een voor haar geheel nieuw genre gezet: woontelevisie. De presentatrice gaat de veelbelovende primetimeshow De Perfecte Verbouwing hosten.

Nicolette Kluijver Beeld: RTL

RTL 4 zet een nieuwe stap in het genre door gebruik te maken van virtual reality (VR). “In de huidige overspannen huizenmarkt overwegen veel huiseigenaren een verbouwing. Een groot struikelblok daarbij is om door platte bouwtekeningen heen te kijken en nog niet bestaande ruimtes te visualiseren. Maar wat nou als die bouwtekening door middel van virtual reality tot leven komt?”

Architect vs architect

In De Perfecte Verbouwing krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. “Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Niet één maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en ‘perfect’ wordt de verbouwing?”

De kijker krijgt maar liefst drie keer een eindplaatje te zien: twee keer in de ontwerpfase in virtual reality en één keer het daadwerkelijk uitgevoerde ontwerp. “Wekelijks gaan per toerbeurt twee van de in totaal drie architecten de uitdaging met elkaar aan.”

‘Geweldig om te doen!’

Nicolette Kluijver vindt het heel erg leuk dat Peter van der Vorst haar deze mooie klus gunt. “De Perfecte Verbouwing is een nieuw genre in mijn palet bij RTL. Het is geweldig om dit programma te presenteren, omdat het echt een feelgood-programma is.”

Ze vervolgt: “Ik hoop dat iedereen net zo gaat genieten als ik heb gedaan tijdens de opnames. Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd.”

De deelnemende architecten zijn Britta van Egmond, Maxim Winkelaar en Jeroen de Nijs. Het programma is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen