Eva Jinek krijgt Queen’s Gambit-kapsel van Leco van Zadelhoff

Eva Jinek heeft van Leco van Zadelhoff een kapsel aangemeten gekregen dat is geïnspireerd op de Netflix-hit The Queen’s Gambit. ‘Classic with a twist’, noemde hij het gisterenavond in RTL Boulevard.

Eva Jinek © RTL

The Queen’s Gambit is momenteel dé nieuwe Netflix-hit die wordt aangeprezen door veel BN’ers, waaronder Carlo Boszhard en Irene Moors. Ook op televisie wordt er veel aandacht aan besteed aan de serie: het ging er gisteren over in de talkshow van Margriet van der Linden én in RTL Boulevard. Daar vertelde Leco over hoe gek hij is op de serie.

Geweldige serie

De Netflix-serie gaat over een weesmeisje dat uitgroeit tot een gerespecteerd schaaktalent. De serie heeft de look and feel van de jaren 60 en dat heeft Leco geïnspireerd. “Ik zat zondag klaar voor The Crown, maar na drie afleveringen werd ik zó depressief en toen gonsde het op internet van: je móet naar The Queen’s Gambit kijken.”

Leco besloot om de serie op te zetten. “Ik heb niets met schaken, maar als je van haar, mode en make-up houdt, dan is dit een geweldige serie. De hoofdrolspeelster heeft ongelooflijk mooi, rood gewatergolfd haar.”

Gewatergolfde Eva Jinek

Gewatergolfd haar? “Dat moet ik even uitleggen: dat is een jaren 50 of 60-uitdrukking. Het is gewassen haar, een versteviger erin, dan draai je rollers en dan ga je onder die droogkap. Het klinkt nu een beetje ouderwets, maar het is een ongelooflijk populaire techniek. Als kapper zijnde gebruik je dat nog steeds tot de dag van vandaag en dan krijg je die looks die je hier zit.”

Het inspireerde Leco behoorlijk. “Je hebt het soms dat je kijkt naar iets en het je inspireert. Ik had vandaag een heel coole fotoshoot met Eva Jinek en die heb ik een beetje in de stijl van The Queen’s Gambit gedaan. Dat geeft dat hele gewatergolfde en sixties-achtige weer en dat vond ik heel cool.”

Jinek staat dus binnenkort met een Queen’s Gambit-kapsel in de Nouveau. “Dat kwam echt omdat ik zondagavond eigenlijk vanuit mijn teleurstelling van The Crown ging naar The Queen’s Gambit.”

De Instagram-foto van Jinek en haar kapsel:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen