Carlo en Irene zijn fan van Netflix-serie The Queen’s Gambit

Carlo Boszhard en Irene Moors zijn groot fan van de Netflix-serie The Queen’s Gambit, over een weeskind dat uitgroeit tot gerespecteerd schaaktalent. Dat vertelt hij in zijn column in Televizier.

The Queen's Gambit Beeld: Netflix

The Queen’s Gambit gaat over een weeshuis in de jaren 50, waar een jong meisje ontdekt dat ze een groot schaaktalent is. Door de jaren heen verrast ze mening professioneel schaker en op een gegeven moment groeit ze zelf uit tot een gerespecteerd en geroemd schaaktalent. Een topserie, vinden Carlo en Irene.

Tip van Irene

Carlo was juist toe aan een ontspannende avond toen hij van Irene deze tip kreeg. “Na een dag met ze gewerkt te hebben, stel ik mijn vriend voor om te ontspannen met een serie. ‘Even bijkomen en iets anders’, zeg ik nog. Irene had mij die middag de Netflix-serie The queen’s gambit geadviseerd.”

Aanvankelijk twijfelde Carlo een beetje over deze serie, omdat schaken nou niet bepaald een spannend onderwerp is. “Met imiteren heb ik alles, met schaken niks. Maar met een lichte twijfel begin ik er toch maar aan. En dan zit ik binnen tien minuten helemaal verzonken in de prachtige serie.”

Tranen

The Queen’s Gambit ontroert Carlo. “Weer die tranen, want de gemene deler is ook hier talent, doorzettingsvermogen en passie. Het liefst kijk ik de reeks in één keer uit, maar dat is zonde.”

Hoewel de meeste BN’ers nu weglopen met The Crown, krijgt nu ook The Queen’s Gambit de nodige aandacht. De talkshow van Margriet van der Linden heeft er vanavond zelfs een heel item over. “De serie ‘The Queens Gambit’ werd zowel binnen als buiten de schaakwereld lyrisch ontvangen. Nooit eerder zag schaken er zo spannend uit”, aldus de talkshow.

M gaat hierover praten met ambassadeur van de schaaksport Nick Schilder, schaakmeester Tex de Wit en schaakgrootmeesters Anish Giri en Bianca de Jong-Muhren.

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen