Mouthaan niet bang voor critici: ‘Is Trump geestesziek?’

Erik Mouthaan deinst niet terug voor de critici die hem verwijten heel erg negatief te berichten over de Amerikaanse president Donald Trump, met name in zijn zogenoemde ‘Trump-updates’ op YouTube. Dat blijkt uit zijn nieuwste video-update. De nieuwe Trump-update is getiteld ‘Is er iets mis met Donald Trump?’. Aan het eind van de video laat hij blijken dat hij weet dat hij hiermee reacties uitlokt: “Ik weet zeker dat ik een leuke week op social media tegemoet ga na deze column.”

Mouthaan begint zijn videocolumn met een echte dijenkletser. “Hé, hallo. Leuk dat je weer inschakelt… Wacht… Inschakelt? Ik klink een beetje als Hans van der Togt in de jaren 80. Wat leuk dat je weer klíkt op de Trump Update. Oké.”

Dan komt hij to the point. “Ik worstel hiermee maar besloot het toch maar eens te behandelen omdat ik het zo vaak om me heen hoor. En misschien jij ook wel. Mensen fluisteren het of schreeuwen het op social media. Er zou iets mis zijn met Donald Trump. Een geestelijke stoornis, misschien dementie of doorgeslagen narcisme.”

De 71-jarige president zou raar en irrationeel handelen. De helft van Amerika vindt Trump niet alleen een gevaarlijke gek vanwege z’n beleid, maar ziet hem echt als een gek.”

Media durven de geestestoestand van Trump nauwelijks te behandelen, meent Mouthaan. “De media zijn heel voorzichtig in het bespreken hiervan, want ja: wij melden alleen wat we weten, feiten. Daar zijn linkse kiezers dan weer boos over, want die zeggen dat de media verzwijgen dat er echt iets aan de hand zou zijn. En heel soms wordt het thema aangesneden, zoals door Brian Stelter van CNN.”

Vervolgens behandelt Mouthaan het ‘bewijs’, maar dat is ‘heel mager’. geeft hij aan. “Trump is kleinzerig, hij sneert en moet altijd iemand beledigen en moet er altijd zelf beter uit naar voren komen. Sommige psychoanalisten hier in de VS zeggen dat z’n tweets en z’n gedrag wijzen op narcisme. Maar ja, kom maar eens een politicus tegen die niet vol van zichzelf is.”

De conclusie is dat niet bewezen is dat Trump geestesziek is. “Dat je het niet eens bent met iemand maakt deze persoon nog niet achterlijk.”

De Trump-update ziet u onderstaand.

Lees ook: Mouthaan verdedigt ‘negatieve’ berichtgeving Trump (25 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen