Mouthaan niet bang voor critici: ‘Is Trump geestesziek?’

Geplaatst op Sat 16 Sep 2017 om 16:00

Erik Mouthaan deinst niet terug voor de critici die hem verwijten heel erg negatief te berichten over de Amerikaanse president Donald Trump, met name in zijn zogenoemde ‘Trump-updates’ op YouTube. Dat blijkt uit zijn nieuwste video-update. De nieuwe Trump-update is getiteld ‘Is er iets mis met Donald Trump?’. Aan het eind van de video laat hij blijken dat hij weet dat hij hiermee reacties uitlokt: “Ik weet zeker dat ik een leuke week op social media tegemoet ga na deze column.”

Mouthaan begint zijn videocolumn met een echte dijenkletser. “Hé, hallo. Leuk dat je weer inschakelt… Wacht… Inschakelt? Ik klink een beetje als Hans van der Togt in de jaren 80. Wat leuk dat je weer klíkt op de Trump Update. Oké.”

Dan komt hij to the point. “Ik worstel hiermee maar besloot het toch maar eens te behandelen omdat ik het zo vaak om me heen hoor. En misschien jij ook wel. Mensen fluisteren het of schreeuwen het op social media. Er zou iets mis zijn met Donald Trump. Een geestelijke stoornis, misschien dementie of doorgeslagen narcisme.”

De 71-jarige president zou raar en irrationeel handelen. De helft van Amerika vindt Trump niet alleen een gevaarlijke gek vanwege z’n beleid, maar ziet hem echt als een gek.”

Media durven de geestestoestand van Trump nauwelijks te behandelen, meent Mouthaan. “De media zijn heel voorzichtig in het bespreken hiervan, want ja: wij melden alleen wat we weten, feiten. Daar zijn linkse kiezers dan weer boos over, want die zeggen dat de media verzwijgen dat er echt iets aan de hand zou zijn. En heel soms wordt het thema aangesneden, zoals door Brian Stelter van CNN.”

Vervolgens behandelt Mouthaan het ‘bewijs’, maar dat is ‘heel mager’. geeft hij aan. “Trump is kleinzerig, hij sneert en moet altijd iemand beledigen en moet er altijd zelf beter uit naar voren komen. Sommige psychoanalisten hier in de VS zeggen dat z’n tweets en z’n gedrag wijzen op narcisme. Maar ja, kom maar eens een politicus tegen die niet vol van zichzelf is.”

De conclusie is dat niet bewezen is dat Trump geestesziek is. “Dat je het niet eens bent met iemand maakt deze persoon nog niet achterlijk.”

De Trump-update ziet u onderstaand.

Lees ook: Mouthaan verdedigt ‘negatieve’ berichtgeving Trump (25 juli)

Foto: RTL
41 Reacties op “Mouthaan niet bang voor critici: ‘Is Trump geestesziek?’”


 1. Graaf Volkert

  Dat Amerikaanse volk dat op zo’n man als Trump gestemd heeft is geestesziek…

 2. 80

  Begint een beetje trevor noah symptonen te krijgen

  Ziekelijke geobsedeerd door trump
  Het nergens anders meer over willen hebben
  En natuurlijk alleen maar zo negatief mogelijk

  Beetje triest om zo te leven

 3. Appelsap

  Geestelijke stoornis Trump… ik denk dat Mouthaan net zo geestesziek is met deze opsesie van Trump als Trump zelf… en dat er nog mensen kijken snap ik helemaal niet

 4. Meneer van Beheer

  Trump lijkt op een primaat met bijbehorend gedrag.

 5. STAN

  @80: Het gaat ook niet om Piet uit Zwolle, maar om de machtigste man ter wereld. Gek hè, dat er over gesproken wordt.

 6. PH

  Mouthaan laat ze allemaal maar l*llen. In ieder geval je irritante collega Veelo.

  Top verslaggever ben je vanuit de VS. Niet gekleurd maar gewoon ……..

 7. sammy

  och mouthaan,
  een LINKSgekkie

  TRUMP, de 2de RONALD REAGEN

  de rest van na JFK [niet Jasser F Klaver ] was brandhout

 8. airien

  Nou met een premier als Rutte, bakken we er hier ook niks van.
  Rutte liegt en bedriegt, Trump is niet links, dat stoot de meeste zieltjes in nl.

 9. 80

  16:46

  En hoe er over hem gesproken word

  Als de man iets goeds doet is dat met bijbedoelingen
  Als gij iets fouts, kijk dan wat een foute man we wisten het

  Trump kan Hoe dan ook niet winnen

  De slechte blanke man die de heilige perfecte obama opvolgt

  Zo word het elke dag gebracht

 10. Perenpik

  @Appelsap

  Wtf is een opsesie?

 11. darius

  Bekende tactiek van Mouthaan. Negatieve aspecten, leugens, suggereren en vervolgens roepen dat het wel niet waar zal zijn, maar toch. Ondertussen is het zaadje geplant. Zelfde tactiek hanteren de roddelbladen. Echt heel schunnige vorm van journalistiek.
  Het is om deze redenen dat 57% van de Nederlanders de journalisten niet vertrouwd. (CBS) Overigens; als er een narcist rondloopt dan is het wel Mouthaan. De man is zo ingenomen met zichzelf met zijn “ik duld geen tegenspraak” toontje. Je verwacht die kerel achter een desk bij Boulevard.

 12. X

  Leest iedereen wel het hele artikel? Hij nuanceert wel vind ik.

 13. Luuk

  Nee clinton is normaal met een sigaar in de doos duwen van een jonge vrouwelijke medewerker en daarna arafat met zijn handdoek om zijn hoofd die sigaar laten ruiken of zijn vrouw die gestoorde heks

 14. frans

  Hier een groot Trump van , die man heeft het talent om in nog geen jaar 4 miljoen banen te creëren. Obama heeft er 8 jaar een puinhoop van gemaakt ga anders naar eens in de getto’s van de grote steden kijken

 15. X

  frans: Van? Of fan als in afkorting van ventilator?
  Valse gebakken lucht dus.

 16. Erik

  Echt belachelijk wat er gaande is in medialandschap!!!!

  Als journalist MOET je altijd neutraal zijn!! Onbegrijpelijk dat dit soort mensen hun mening moeten gaan spuien. Volgens mij juist om die reden heeft Trump gewonnen van Clinton. De mensen zijn er echt helemaal klaar mee.

  En ook steeds maar weer Jinek die Trump de grond in moet stampen, echt bizar.

 17. rick41

  Trump heeft nog nooit privé, zakelijk of in de politiek gelogen of bedrogen. Mouthaan moet zijn bek houden, linkse gast dat ie is!

 18. KIP

  Als F’iscadel zegt dat Trump een profeet is, dan vind ik dat belangrijker dan Mouthaans onzin.

 19. Wollter

  Tja…..

 20. b

  Trump is behoorlijk gestoord en geeft echt geen bal om de gewone man . Mouthaan heeft helemaal gelijk.

 21. Momo

  Is er iets met Erik Mouthaan?

 22. Momo

  @b

  Dan heb jij het artikel niet goed gelezen, want Mouthaan concludeert dat er geen bewijs is dat Trump geestesziek is.

 23. Popie Jopie

  Trump is een topper.

 24. Tim

  Trump is the man of this century! Hij is gewoon zo goed. Liegen doen ze in Den Haag. Ik heb hem nooit op een leugen betrapt. Geweldige man!

 25. Wessel

  Trump is een racist, leugenaar en potentieel een antisemiet!!!

 26. F'iscadel

  Goed om te zien dat niet iedereen hier in die linkse leugens trapt! Trump is een geweldige president die zegt waar het op staat. Kwestie van tijd voordat ook wij in Nederland zo’n prachtleider krijgen!

 27. Ischa

  @Wessel
  Trump voerde campagne tegen het joodse – bankiers/ondernemers/bestuurders establishment van de VS. Hij is dus geen potentieel maar een overtuigt antisemiet.

 28. arie

  Mouthaan is een duider van roddels en wat niets met nieuws te maken heeft.

 29. Reactie

  Ischa, wijsneus, ik weet niet of je het weet, maar Trump is een jood.

 30. n

  Ischa, ze zijn jaloers op ons!

 31. n

  @Reactie
  https://www.quora.com/Is-Donald-Trump-Jewish

 32. Reactie

  @n

  Geloof me nou maar: hij is joods. Van Filistijnse afkomst.
  Stel sukkels.

 33. Claire

  Het is zo makkel;ijk om via Trump te scoren, laat hij Rutte eens onder het vergrooglas leggen? Of Burgemeester Van der Laan met zijn onbetrouwbare Mar*okkanen.

  Of de leugenachtige Clintons.

  Dat durft deze sl*pjanus niet.

 34. Sukk0l

  Altijd lachen als mensen boos worden wanneer je trump geestesziek noemt. Het is niets meer dan een logische conclusie als je kijkt naar wat hij zegt en doet. De verontwaardiging moet gericht zijn aan volk die vindt dat de man bekwaam is. Dat is simpelweg niet zo. Maar ja, fake news roepen iedere keer als je iets hoort dat je niet bevalt is natuurlijk veel makkelijker.

 35. Ruud

  Tja, Erik Mouthaan moet wel doen doen wat opperbaas van RTL George Soros beveelt. De heer Soros is uit op de vernietiging van het huidige Amerika en zou er graag een socialistische staat van maken. Antifa, Black Lives matter, Resist. Allemaal organisaties waar men met veel geweld en bloed het probeert voor mekaar te krijgen, met knechten als Clinton en Obama.
  Dus Erik Mouthaan, ga maar door met je oneindige bashen en haten en zorg ervoor dat er door jouw manipulerende verslaggeving zoveel mogelijk vernietiging komt.
  Goed gedaan!

 36. Momo

  @Sukkel

  Iemand geestesziek noemen elke keer als je het niet met hem of haar eens bent is ook lekker makkelijk. En nogal hypocriet als het van mensen komt die beweren dat Trump gehandicapten belachelijk maakt.

 37. Arnoud Tempelman

  Iemand die waanbeelden volgt is waanzinnig. Trumps zakelijke leugens zijn welbekend, dus dan kun je moeilijk een eerlijke president verwachten. Het is gewoon een carsalesman die oude barrels verkoopt. Waar blijft die muur nou? Die wordt gebouwd rond Trump University!

 38. anoniem

  Test.. Ben ik geblockt?

 39. anoniem

  Mooi dat dhr. Mouthaan wakker lijkt te worden..

  Ik heb nog nooit zoveel Amerikanen zien uiten dat ze zich schamen voor hun land. En dat is vrij ongewoon.

 40. anoniem

  Hmm, ik weet niet waarom mijn reactie gefilterd wordt..

 41. anoniem

  Goedenacht! Ik ga weer eens wat nuttigers doen.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.