Arnold Karskens bij Op1: ‘Logisch dat Wilders hier niet wil zitten’

Arnold Karskens, voorzitter van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland, begrijpt heel goed dat Geert Wilders niet aan tafel wil zitten bij Op1. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in de talkshow op NPO 1.

Arnold Karskens Beeld: Op1

Op1 gaf de oprichters van vier aspirant-omroepen gisteren de ruimte om hun plannen te ontvouwen. Ook Arnold Karskens van de rechts-populistische omroep Ongehoord Nederland was van de partij. Hij wordt gesteund door PVV-leider Geert Wilders en door de leider van Forum voor Democratie, wie dat ook moge zijn.

Arnold begrijpt Geert

Arnold denkt dat het evident is dat Ongehoord Nederland waarde zou toevoegen aan de NPO. “Wij zijn niet uit op de kleine quote, maar op het grotere verhaal. We laten iedereen rustig uitpraten. Of het nou Geert Wilders is of Thierry Baudet of wie dan ook. Dat mis je nu. Het is ook een van de feiten dat Geert Wilders bijvoorbeeld niet aan deze tafel wil aanschuiven.”

Op1-host Tijs van den Brink: “Helaas, ja.”

Arnold: “Helaas? Nou, ik begrijp het heel erg goed. Het probleem met de Nederlandse televisie nu is dat het de Nederlandse Publieke Omroep heet, maar het is de Nederlandse Politieke Omroep geworden. Er wordt gedacht vanuit een bepaalde enge hoek van GroenLinks, PvdA, D66. Alles wat er een beetje buiten valt wordt op een andere manier bekeken en dat zie je ook bij Forum voor Democratie.”

Karikatuur

Tijs was het daar niet mee eens. “Dat is natuurlijk een karikatuur. Jort Kelder ziet hier vaak op deze stoel, wij zijn van de EO. Er zijn veel meer stromen vertegenwoordigd dan alleen de partijen die je nu noemt.”

Arnold: “Ja, oké, maar grosso modo is dat mensen als Geert Wilders niet normaal kunnen uitspreken. Dat kan hij bij ons wel. Hij komt heel vaak bij ons aan het woord.”

Verschijnt Geert wel in programma’s van Ongehoord Nederland als die straks bij de NPO te zien zijn? “Ja, dat heeft hij al toegezegd ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen