Carlo Boszhard vindt Hugo de Jonge een heel laffe man

Carlo Boszhard vindt dat Hugo de Jonge zich in de talkshow van Eva Jinek op een laffe manier heeft uitgesproken over BN’ers die slachtoffer worden van het verspreiden van een seksfilmpje.

Carlo Boszhard en Hugo de Jonge Beeld: Jinek

Een dag na het uitlekken van de seksvideo van Fred van Leer werd het nieuws onder meer besproken in Jinek. Eén van de gasten in die uitzending was minister Hugo de Jonge. Hij werd naar zijn mening gevraagd over de kwestie-Fred, maar ook over de lage straf die is uitgedeeld in de zaak tegen de verspreider van het seksfilmpje van Patricia Paay.

Laffe uitspraken

De politiek moet veel meer doen om de duistere kanten van het internet aan te pakken, vindt Carlo Boszhard. “De wet dient te worden aangepast”, vindt de presentator. Hij was dan ook hoopvol toen Eva Jinek de minister in haar talkshow betrok bij dit onderwerp.

Carlo: “Maar natuurlijk brandde De Jonge zich daar niet aan. ‘Ik ga niet op de stoel van de rechter zitten’, zei hij vlug toen Eva nog even memoreerde aan de lichte straf voor het Paay-filmpje. Van dit soort laffe uitspraken zakt mijn broek af. Je bent als BN’er vogelvrij en voor velen is er niets leuker om je met grof geweld uit de lucht te schieten.”

Barbaarse terechtstellingen

Het is fijn dat veel mensen en sterren besloten om de hashtag Team Fred te voeren, zegt Carlo in zijn column. “Nu nog de rechters, politiek en iedereen die iets kan doen om deze barbaarse terechtstellingen van deze tijd te stoppen.”

De twee mannen die de video van Patricia hebben verspreid, hebben slechts een maand voorwaardelijke celstraf en een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur gekregen. “Ik heb kennis genomen van de uitspraak en ben toch licht teleurgesteld. Ik vind het eigenlijk allemaal een beetje schaamteloos”, reageerde Patricia.

Fred van Leer heeft mede vanwege de lage straffen in deze zaak besloten om geen aangifte te doen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen