Duncan Laurence bij Beau: ‘Ik heb vertrouwen in coronavaccins’

Er is in de media veel gejubel over de effectieve coronavaccins die eraan zitten te komen, maar hoe staan de BN’ers hier precies in? Duncan Laurence wil zich in elk geval laten vaccineren.

Duncan Laurence Beeld: Beau

Ondanks de vermeende hoge effectiviteit van de coronavaccins, zegt maar liefst een kwart van de Nederlanders zich niet te laten vaccineren als het vaccin straks beschikbaar is. Als veel volwassenen zich niet laten vaccineren, dan heeft dat gevolgen voor de opbouw van groepsimmuniteit. Ook sommige BN’ers zijn kritisch.

Duncan heeft vertrouwen

Beau van Erven Dorens had het er gisteren over in zijn talkshow. Hij wilde graag de mening van Duncan Laurence over vaccins weten. “Er zijn ook heel veel mensen die zeggen: ‘Als het vaccin komt, dan neem ik het niet.’ Is er iemand hier die dat zou zeggen? Zou jij het zeggen Duncan, dat je de prik niet neemt?”

Duncan is geen antivaxxer: “Nee, ik zou dat niet zo één, twee, drie zeggen. Ik zou wel echt goed nadenken natuurlijk over wat je tot je neemt, maar kijk: er zijn heel veel mensen die dit vaccin heel graag willen en die er heel veel moeite voor doen om daar naartoe te werken, dus ik zou er dan wel vertrouwen in hebben.”

Bedenkingen

Beau van Erven Dorens vroeg arts-microbioloog Jean-Luc Murk naar de massale twijfel van veel mensen bij het coronavaccin. “Denk je dat die mensen het maar gewoon moeten gaan doen? Snap je dat ze een beetje hun bedenkingen hebben?”

Jean-Luc: “Ik snap heel goed dat mensen een beetje argwanend zijn. We doen het natuurlijk allemaal in noodtempo en de studie is ook nog niet helemaal klaar, dus we moeten ook de rest nog even afwachten. Ik begrijp de argwaan aan de ene kant, maar aan de andere kant denk ik bij mezelf: we hebben met z’n allen meegemaakt hoe groot het probleem is. We gaan er als maatschappij echt aan kapot als dit nog veel langer duurt, dus er is een stimulans om het te doen.”

“Er wordt enorm met een vergrootglas gelet op de bijwerkingen en die vallen tot nu toe bij deze vaccins reuze mee. Ik ga mezelf wel aanbieden als het zo ver is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen