Bart Ettekoven: ‘RTL Boulevard heeft boter op het hoofd’

Weekend-baas Bart Ettekoven, een van de deskundigen in Shownieuws, vindt dat concurrent RTL Boulevard boter op het hoofd heeft. Ze zijn aan de overkant bij RTL een beetje hypocriet. Dat zegt hij in zijn Weekend-column.

Bart Ettekoven Beeld: William Rutten

Zowel RTL Boulevard als Shownieuws smullen flink van de echtelijke ruzie tussen het televisieduo Frank Jansen en Rogier Smit, maar bij RTL generen ze zich daar kennelijk een beetje voor. “Het voelt heel erg alsof Frank en Rogier hun ruzie aan het uitvechten zijn in de media. Terwijl wij denken: doe dit binnenskamers”, zei een Boulevard-verslaggever op een gegeven moment.

Boter op het hoofd

Lekker hypocriet, vindt Bart Ettekoven. Hij wijst erop dat dit gezegd werd ‘in het zóveelste item dat het roddelprogramma over de heren bracht’. “Om eraan toe te voegen: ’Ik sprak Frank vandaag nog en hij zei…’ Begrijpt u het nog?”

Ze moeten er bij Boulevard ook gewoon eerlijk voor uit komen dat ze smullen van dit soort showbizzruzies, aldus Bart. “Het programma vindt het dus ongehoord dat de twee tv-stylisten iedere keer weer olie op het vuur gooien in de media als hun gevraagd wordt naar de status van hun huwelijk, maar belt zélf wel iedere dag voor een update, hopend op een valse sneer van één van beide heren. Boter op het hoofd, heet zoiets toch?”

‘We smullen ervan’

De hele showbizzjournalistiek drijft op dit soort figuren, vervolgt Bart. “Natuurlijk leveren de gesprekken met zowel Frank als Rogier soms gênante momenten op, maar we smullen er toch allemaal van? Laten we blij zijn dat ze hun telefoontjes blijven opnemen.”

“Als iedereen, net als Marco en Leontine bijvoorbeeld, een persbericht met drie standaardregels het land in zou sturen, waarin ze schrijven nog goede vrienden te zijn en vragen hun privacy te respecteren, zou het maar een saaie boel worden in showbizzland.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen