Bart Ettekoven: ‘RTL Boulevard heeft boter op het hoofd’

Weekend-baas Bart Ettekoven, een van de deskundigen in Shownieuws, vindt dat concurrent RTL Boulevard boter op het hoofd heeft. Ze zijn aan de overkant bij RTL een beetje hypocriet. Dat zegt hij in zijn Weekend-column.

Bart Ettekoven Beeld: William Rutten

Zowel RTL Boulevard als Shownieuws smullen flink van de echtelijke ruzie tussen het televisieduo Frank Jansen en Rogier Smit, maar bij RTL generen ze zich daar kennelijk een beetje voor. “Het voelt heel erg alsof Frank en Rogier hun ruzie aan het uitvechten zijn in de media. Terwijl wij denken: doe dit binnenskamers”, zei een Boulevard-verslaggever op een gegeven moment.

Boter op het hoofd

Lekker hypocriet, vindt Bart Ettekoven. Hij wijst erop dat dit gezegd werd ‘in het zóveelste item dat het roddelprogramma over de heren bracht’. “Om eraan toe te voegen: ’Ik sprak Frank vandaag nog en hij zei…’ Begrijpt u het nog?”

Ze moeten er bij Boulevard ook gewoon eerlijk voor uit komen dat ze smullen van dit soort showbizzruzies, aldus Bart. “Het programma vindt het dus ongehoord dat de twee tv-stylisten iedere keer weer olie op het vuur gooien in de media als hun gevraagd wordt naar de status van hun huwelijk, maar belt zélf wel iedere dag voor een update, hopend op een valse sneer van één van beide heren. Boter op het hoofd, heet zoiets toch?”

‘We smullen ervan’

De hele showbizzjournalistiek drijft op dit soort figuren, vervolgt Bart. “Natuurlijk leveren de gesprekken met zowel Frank als Rogier soms gênante momenten op, maar we smullen er toch allemaal van? Laten we blij zijn dat ze hun telefoontjes blijven opnemen.”

“Als iedereen, net als Marco en Leontine bijvoorbeeld, een persbericht met drie standaardregels het land in zou sturen, waarin ze schrijven nog goede vrienden te zijn en vragen hun privacy te respecteren, zou het maar een saaie boel worden in showbizzland.”

23 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Kwaaie Pier
november 17, 2020 15:43

Tis een vals zooitje  bij elkaar

Gast
Ikke
november 17, 2020 11:08

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Shownieuws is er ook niet op vooruit gegaan, kijk nog zelden sinds de komst van Albert, Guido en Ronald, wat een arrogantie dat er daar aan de desk zit en tegenwoordig mag mevrouw Knevel ook mee doen. Zoek allemaal een baan, misschien eerst omscholen. In de zorg is nog veel personeel nodig, doe je iets beters dan over een ander roddelen.

Gast
Kwaaie Pier
november 17, 2020 15:44
Antwoord op  Ikke

Groot gelijk die Knevel is de limit wat kan die  dom lullen zeg 

Gast
Cobweb
november 17, 2020 11:07

Nare man ……..

Gast
Fons
november 17, 2020 00:25

Ja ja Bartje de wijsneus uithangen hiet.
Gelukkig zijn jullie kijkcijfers ten opzichte van Boulevard,dramatisch.
Maar dat maakt blijkbaar niets uit.

Gast
Max
november 16, 2020 14:55

Meneer Ettekoven moet zich vooral bezig houden met zijn roddelblad ipv bij Shownieuws te gaan zitten en poep uit de mond te spuwen, zelfde geldt voor Guido Aandachtstrekker en Evert Santegoeds en vooral voor Ronald Molendijk en Aran Bade en Rob Goossens, allemaal afgunst en jaloers op een ander dat zij wel succes hebben

Gast
Hannie
november 17, 2020 09:23
Antwoord op  Max

En wat denk je dan van die misselijke albert verlinden,bah, bah

Gast
annaaas
november 16, 2020 13:10

SBS heeft ook boter op het hoofd, vooral wat betreft eigen collega’s/vrienden… En de Meilandjes zijn ze ook zo lyrisch over ondanks de kritiek die er online op hen is (omgang met dieren, rijstijl van erica, arrogantie, etc)

Gast
Albert Verhinderd
november 16, 2020 13:06

Zwart, pot en ketel iemand?

Gast
man pan
november 16, 2020 12:57

Een fittie hebben over riooljournalistiek, moet niet gekker worden..

Gast
Zomaar
november 16, 2020 12:51

Zowel SBS Shownieuws als RTL Boulevard hebben een grote overeenkomst met elkaar , en dat is achter iemands rug om roddelen.

Gast
By the way
november 16, 2020 12:38

Zucht, iets met pot en ketel. De heer Van Ettekoven kan beter de privacy van anderen leren respecteren.

Gast
Nick E
november 16, 2020 19:17
Antwoord op  By the way

By the way, jij bent gay..

Gast
Mediakenner
november 16, 2020 12:10

Half 11 is veel te laat. En dan kunnen ze laat in de avond weer herhalen voor kijkers die niet gezien hebben.

Gast
Mediakenner
november 16, 2020 12:08

SBS moet shownieuws gelijk om 18.00 uur na Hart van Nederland uitzenden. Dat hebben veel kijkers tegen mij gezegd.

Gast
COkijkers
november 16, 2020 12:08

Hoor wie het zegt, Bart Ettekoven heeft een zak met str0nt over z’n hoofd. Bart heeft zelf jaren bij RTL Boulevard gewerkt, nu bij Shownieuws is hij nog verder gezakt. Onprettig mannetje is het bah

Gast
Toedeloe
november 16, 2020 12:07

De spijker op zijn kop. Roepen in Boulevard dat het genant is wat ze over en weer zeggen over elkaar in de media maar wel iedere dag hijgerig bellen om te vragen of er nog nieuws is en ze laten reageren op elkaars uitspraken.

Gast
Amber
november 16, 2020 11:55

Boulevard is hypocriet, dat is overigens geen nieuws. Iedereen die eraan meewerkt is ook zo hypocriet als de pest en alle kijkers zijn dieptriest. Zijn van die lui die buiten aan de gevel een autospiegel hebben bevestigd zodat ze de hele straat in de gaten kunnen houden. Doe eens iets nuttigs!

Gast
COkijkers
november 16, 2020 12:10
Antwoord op  Amber

Zeg dat ook eens over Shownieuws, die zijn velen malen erger. Hoeveel heeft John jouw betaald om deze reactie te geven? Of was het een D1LD0

Gast
Amber
november 16, 2020 13:45
Antwoord op  COkijkers

Hetzelfde geldt voor Shownieuws natuurlijk, het is allemaal één pot nat. Je moet ook wel een kijker van dit soort programma’s zijn om de boel in te delen in het Boulevard- vs. het Shownieuws-kamp. Jullie doen qua triestheid echt niet voor elkaar onder, hoor. En dan ook nog denken dat wie negatief praat over jouw programma, betaald krijgt door het andere ‘kamp’. Mafkees! Doe eens niet zo zwakzinnig en kom uit je zielige roddelprogramma-bubbel naar de echte wereld.

Gast
De buurman van Boulevard
november 16, 2020 11:40

RTL Boulevard staat erom bekend.

Geen pakje maar kilo’s boter!

Gast
COkijkers
november 16, 2020 12:08

Nee shownieuws is heilig, die gaan over lijken.

Gast
Amber
november 16, 2020 13:48
Antwoord op  COkijkers

O, hier zeur je ook al? Het ging over Boulevard. Je reactie valt onder het kopje ‘whataboutism’.
Doe je dat ook als je een boete krijgt voor te hard rijden? “Ja, maar mijn buurman reed van de week door rood.” Dan schelden ze je boete vast kwijt…

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen