Anita Witzier walgt van Jack Spijkerman: ‘Heel kinderachtig’

Anita Witzier vindt Jack Spijkerman een buitengewoon kinderachtige man. Ze wordt er vrij misselijk van dat hij achter haar rug om kritiek op haar levert. Dat laat de NPO-presentatrice blijken in de Weekend.

Jack Spijkerman en Anita Witzier Beeld: NPO, KRO-NCRV

In de zomer was Jack Spijkerman te gast in het door Anita Witzier gepresenteerde programma TV Toppers, maar achter de schermen ging het er niet zo gezellig aan toe. Jack voelde zich namelijk behoorlijk genaaid, omdat hij ‘onder heel andere voorwendselen’ zou zijn overgehaald om mee te werken.

Achteraf deed de oud-Kopspijkers-ster behoorlijk zijn beklag in de media en dan met name over Anita, die hem de hele tijd zou hebben afgekapt. “Toen viel ik echt van mijn stoel en dacht: ik zit nu dus zelf in het type programma waar ik me zo aan erger. Ik voel me echt belazerd.”

‘Heel kinderachtig’

Anita reageert drie maanden na dato. Wat vond ze ervan? “Heel kinderachtig. Ik vind het in geen enkel opzicht begrijpelijk. Als volwassen man kom je dan meteen naar iemand toe en bespreekje met diegene watje dwarszit, in plaats van met een krant. Dat is, wat ik zeg, echt heel kinderachtig.”

Het is zo flauw allemaal, vindt Anita. “Maar het heeft me ook verbaasd en verrast. Toen ik het las, dacht ik: huh? Ik heb daar helemaal niets van gemerkt na afloop, want toen heeft hij nog gezellig een biertje staan drinken. Nee, ik heb hem niet meer gesproken. Weetje, het is zijn keuze, ik lig er niet wakker van.”

Ruziemaker

Jack Spijkerman heeft in de tv-wereld wel vaker ruziegemaakt. Een van de ergste tv-ruzies die hij heeft gehad, was met Wilfred Genee. Ze hebben schreeuwend tegenover elkaar gestaan in een gang.

Ten tijde van zijn overstap naar Talpa kreeg Jack een hoop drek over zich heen, maar de kritiek van Genee raakte hem misschien nog wel het meest. Hij verklapte vorig jaar: “Die begon er een partij te schreeuwen, dus ik zei: ‘Jack, zullen we even naar de gang toe gaan?’ Hij wilde het eerst niet, maar ik had hem uiteindelijk op de gang en toen begon hij heel hard te schreeuwen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen