Akwasi laakt gebrek aan homo-astrologen op televisie

Akwasi vindt niet alleen dat er te weinig zwarte mensen op televisie zijn, maar ook te weinig tv-astrologen met een andere geaardheid. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad.

Akwasi Foto: Jinek

De initiële reden dat Akwasi zijn eigen omroep Zwart wil beginnen, is dat hij te weinig zwarte mensen bij de publieke omroep ziet. Zo vertelde hij vorige week bij Eva Jinek al dat hij een eigen Journaal wil gaan maken, omdat hij het belachelijk vindt dat het NOS Journaal slechts twee Afrika-correspondenten heeft, terwijl het continent 54 landen telt. De werktitel: Journaal op Zwart.

Homo-astrologen

Kennelijk wil de relrapper ook een eigen variant van Astro TV gaan maken. “Het gaat niet alleen om kleur. Het gaat er ook om dat je bijvoorbeeld nooit een astroloog met een andere geaardheid op tv ziet. Of een presentator in een rolstoel. De samenleving is veranderd, dus de omroep moet mee veranderen”, zegt hij in de krant.

Het doel van Akwasi’s omroep Zwart is dat straks iedereen in Nederland zich vertegenwoordigd voelt door de publieke omroep. Ook homo-astrologen dus. “Het gaat om beeldvorming. Je wil je als kijker identificeren met iemand op wie je een beetje lijkt.”

Zwart voor roze

Zwart springt nadrukkelijk in de bres voor roze. Naast homo-astrologen wil mede-oprichter Gionni Grot bijvoorbeeld ook een dramaserie vol LHBT’ers hebben. “Een dramaserie waar de mensen uit de LHBTQ+-gemeenschap goed gerepresenteerd worden.”

Waar moeten we dan aan denken? “Een Amerikaans voorbeeld voor mij is Euphoria, over een verslaafd tienermeisje dat verliefd wordt op haar transgender vriendin.”

Voorproefje

Een dramaserie lijkt wel wat te hoog gegrepen voor een aspirant-omroep met een klein budget. Een roze versie van Astro TV lijkt wel haalbaar.

Toch is het idee niet helemáál nieuw:

Het NRC-interview met Akwasi kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen