Akwasi en Loretta Schrijver bellen elkaar: ‘Gezellig’

Akwasi en Loretta Schrijver hebben met elkaar gebeld naar aanleiding van de uitspraken die zij over zijn omroep Zwart heeft gedaan. Dat heeft de rapper donderdagavond gezegd in de talkshow Jinek. Loretta sprak zich een maand geleden, ook in Jinek, fel uit tegen de omroep van Akwasi en riep dat de omroep polarisatie in de hand zou werken. Niet veel later haalde Akwasi uit naar Loretta door haar onwetendheid te verwijten. Nu hebben de twee gezellig gekletst met elkaar.

Het was een fijn gesprek, aldus Akwasi. “Ik heb Loretta gesproken, ik heb haar gebeld. Ik wil er niet te veel over zeggen, want dat vind ik niet zo netjes, maar het komt erop neer: oordeel een boek niet op zijn kaft. Ze zag het en ze schrok ervan. Dat begrijp ik heel goed.”

Loretta heeft haar mening volgens hem bijgesteld. “Nadat ik haar sprak, kwamen we tot overeenstemming. Ze zei: ‘Ja, klopt, goede idealen en ik snap het. We zijn het volkomen met elkaar eens.’ Ik heb alleen Loretta in dit geval gebeld. Het was een heel gezellig gesprek.”

Snapt Akwasi waar de argwaan tegen omroep Zwart vandaan komt? “We hebben ongetwijfeld de moeilijkste naam uitgekozen. Zwart heeft een negatieve connotatie. Alles wat zwart is, is negatief. Zwartrijden, zwartwerken, zwarte cash, ga zo maar door. Maar we gaan alle kleuren bij elkaar brengen.

Eigen nieuwsprogramma

Zo wil hij onder meer een eigen nieuwsprogramma gaan maken. “Dat begint vanuit een gemêleerde redactie. Wist je dat de NOS twee correspondenten heeft voor 54 landen in Afrika? Dat betekent één correspondent voor 27 landen. Dat is van de zotten. Dat willen wij veranderen.”

Gastvrouw Eva Jinek: “Dat is een hele hoge ambitie. De NOS is een succesvol, lang bestaande organisatie en daar werken honderden mensen. Ik heb er ook heel lang gewerkt. Als je iets wil opzetten dat daar op lijkt… Ik wil niet iemand zijn die doemdenkt, maar het is praktisch onmogelijk.”

Akwasi gaat zijn beste beentje voor zetten. “Ik ben een kind van de NPO, ik heb er superveel kansen gekregen, maar ik denk dat het hier en daar beter kan.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen