Tofik Dibi: ‘Borat kan niet meer, net als Ushi & Van Dijk’

Tofik Dibi denkt dat het typetje Borat uit de gelijknamige filmreeks anno 2020 niet meer kan, net zoals de Wendy van Dijk-show Ushi & Van Dijk niet meer kan. Dat zegt de oud-GroenLinks-politicus op Twitter. Het is heel fout, vindt Tofik. “Net als dat Ushi & Van Dijk nu niet meer zou kunnen, lijkt Borat in 2020 ook niet meer weg te komen met ‘parodie’ of ‘comedy’ of whatever. Ondanks dat hij wappies als Guliani aanpakt is er veel kritiek op het racistische stereotype. De tijden zijn echt veranderd.

Het programma van Wendy van Dijk, waarin ze als Japans typetje internationale artiesten in de maling nam, was jarenlang een kijkcijferhit. Nu zou Wendy om dezelfde televisie verguisd worden.

Tofik zegt daarover: “Ik blijf het fascinerend vinden, ook bij mezelf, dat je met de tijd met andere ogen kan kijken naar dingen die je in het verleden leuk vond.

With new knowledge comes new opinion en dat is maar goed ook“, besluit hij.

Wendy

In 2018 klaagde Wendy nog dat Ushi & Van Dijk vast nooit meer terug zal keren vanwege al het racismegedoe. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet meer zou durven. Bij alles wat je doet ben je nu racistisch. Het is een heel gevoelige wereld geworden.

Ik denk dat het dan toch beledigend is en dat je het niet zomaar kunt doen. Ik heb erover nagedacht, maar ik denk dat het in deze wereld op dit moment een moeilijke wedstrijd wordt.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen