Wendy van Dijk: ‘Ushi zal nu ook wel racistisch zijn’

Wendy van Dijk denkt dat een serie met haar Japanse typetje Ushi anno 2018 niet meer zou kunnen. De mensen zullen dat nu ook wel racistisch vinden. Dat heeft de RTL 4-presentatrice gezegd op Radio 538. Veel kijkers zien Ushi nog altijd als het tv-hoogtepunt van Van Dijk. “Ik blijf dat horen van mensen om me heen, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet meer zou durven. Bij alles wat je doet ben je nu racistisch. Het is een heel gevoelige wereld geworden“, legt de 47-jarige tv-ster uit.

Ushi zal ineens tegen het zere been van iedereen zijn, denkt Van Dijk. “Ik denk dat het dan toch beledigend is en dat je het niet zomaar kunt doen. Ik heb erover nagedacht, maar ik denk dat het in deze wereld op dit moment een moeilijke wedstrijd wordt.

Van Dijk heeft ook nog een tijdje een zwart typetje gespeeld: Dushi. Dat kan nu al helemaal niet meer. “Dat was op het randje. Daar kwamen al wel wat problemen van.”

Gelukkig hebben typetjes nog wel een plek op tv, aldus Van Dijk. “Die vermommingen worden nu vaker gedaan, bij Carlo bijvoorbeeld.”

Gaan we haar dan nooit meer als typetje zien? “Ik zeg nooit nooit.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen