Telegraaf-fittie over Gordon: John oneens met Wilson

John van den Heuvel is het niet eens met de kritiek van zijn Telegraaf-collega Wilson Boldewijn dat Gordon de brute overval in zijn appartement zelf een beetje heeft uitgelokt. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard. Wilson wees erop dat Gordon regelmatig te koop loopt met zijn rijkdom, bijvoorbeeld door te laten zien dat hij een Rolex-horloge draagt, en dat dat onhandig is. Daardoor geef je dieven te veel een inkijkje in wat er te halen valt, stelt hij.

John vindt dat de omgekeerde wereld. “Ja, kom op. Mag je niet eens je horloge in je eigen huis bij je hebben?“, aldus de sterjournalist, die een vriendschappelijke relatie onderhoudt met Gordon.

De kritiek is niet terecht, vindt John. “Ik snap dat mensen dat denken en zeggen, maar op het moment dat jij in een meer dan gemiddeld dure auto rijdt of een duur horloge draagt… Het is wel de omgekeerde wereld als je dan gaat zeggen: ‘Dat mag je niet meer doen.’”

De schuld neerleggen bij Gordon vindt hij te ver gaan. “Mensen moeten gewoon met hun tengels van de goederen van anderen afblijven.”

Wilson nuanceert uitspraken

Wilson heeft zijn uitspraken inmiddels genuanceerd. “Tuurlijk is het niet Gordon’s schuld dat ie overvallen is. Ik maak me alleen zorgen over deze misdaadtrend waarbij mensen (denk ik) zich (helaas) veel bewuster moeten worden wat ze wel of niet moeten laten zien; bijv op social media. Die straatjongens kijken helaas ook mee.

Uitgangspunt; blijf van andermans spullen af. Maar helaas zo zit de wereld niet elkaar. De focus op die peperdure horloges is zo groot bij jonge criminelen. Daar hebben we helaas teveel voorbeelden van en het is nog lang niet voorbij dit.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen