Telegraaf-fittie over Gordon: John oneens met Wilson

Geplaatst op do 01 okt 2020 om 14:05

John van den Heuvel is het niet eens met de kritiek van zijn Telegraaf-collega Wilson Boldewijn dat Gordon de brute overval in zijn appartement zelf een beetje heeft uitgelokt. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard. Wilson wees erop dat Gordon regelmatig te koop loopt met zijn rijkdom, bijvoorbeeld door te laten zien dat hij een Rolex-horloge draagt, en dat dat onhandig is. Daardoor geef je dieven te veel een inkijkje in wat er te halen valt, stelt hij.

John vindt dat de omgekeerde wereld. “Ja, kom op. Mag je niet eens je horloge in je eigen huis bij je hebben?“, aldus de sterjournalist, die een vriendschappelijke relatie onderhoudt met Gordon.

De kritiek is niet terecht, vindt John. “Ik snap dat mensen dat denken en zeggen, maar op het moment dat jij in een meer dan gemiddeld dure auto rijdt of een duur horloge draagt… Het is wel de omgekeerde wereld als je dan gaat zeggen: ‘Dat mag je niet meer doen.’”

De schuld neerleggen bij Gordon vindt hij te ver gaan. “Mensen moeten gewoon met hun tengels van de goederen van anderen afblijven.”

Wilson nuanceert uitspraken

Wilson heeft zijn uitspraken inmiddels genuanceerd. “Tuurlijk is het niet Gordon’s schuld dat ie overvallen is. Ik maak me alleen zorgen over deze misdaadtrend waarbij mensen (denk ik) zich (helaas) veel bewuster moeten worden wat ze wel of niet moeten laten zien; bijv op social media. Die straatjongens kijken helaas ook mee.

Uitgangspunt; blijf van andermans spullen af. Maar helaas zo zit de wereld niet elkaar. De focus op die peperdure horloges is zo groot bij jonge criminelen. Daar hebben we helaas teveel voorbeelden van en het is nog lang niet voorbij dit.

Foto: RTL
21 Reacties op “Telegraaf-fittie over Gordon: John oneens met Wilson”


 1. Frank Rijk

  Telegraf is en blijft een roddelkrant.

 2. Gerda

  Natuurlijk mag je dat niet doen maar je mag ook geen sex met schandknapen hebben als je in quarantaine moet zitten.Geen medelijden met die huilebalk.

 3. Respect ✌️

  Neem nog een snuifje Gordon dan valt het wel weer mee.

 4. Grapperhaus

  Ik vind het leuk om bij een grote bruiloft te zijn, mag zeker ook niet meer gezegd worden. Er komen steeds meer domme aso’s bij. Ik ga nog een stap verder, die moeten ze opsluiten.

 5. yes

  Zoals boven gemeld, meneer heeft sex met de hele (onder)wereld. En ja, dan krijg je dit over de vloer. Gozer had beter moeten weten na al die jaren. Of kwam dit bij zijn pizza?

 6. G.ossip

  Hoe kan je een overval uitlokken? Smerig tuig die dat beweren van welke overval dan ook.

 7. HBaz

  Bij SM gaat het er niet echt zachtzinnig aan toe. Helemaal niet als ze dan horen dat je eigenlijk in quarantaine zit omdat je corona hebt. Dan nemen ze ter compensatie wat spulletjes mee.

 8. Ray

  Natuurlijk is het ordinair pronken van Gordon, maar zeggen dat je daarmee diefstal uitlokt gaat te ver. Wat is de volgende stap? Zeggen dat een aantrekkelijke vrouw erom vraagt verkracht te worden? We moeten eens stoppen met het slachtoffer automatisch medeschuldig te maken aan de misdaad. De schuldige aan een misdaad is de misdadiger, en daarmee uit.

 9. anoniem

  helemaal eens met john

  alleen is het wel zo john

  als je kind/ of vriend met een dure auto of horloge thuis komt

  je weet dat hij /zij niet werkt

  mag je toch vragen

  hoe kom je aan deze dure spullen

  bij ons woont een marokkaanse dame

  werkt niet

  zit zo genaamd op school

  ze rijdt in een bwm/rolex horloge

  de hele familie van haar zitten in de auto

  vraagt zo een ouders niet

  kind hoe kom je aan deze dure spullen

  raadsel

 10. Geen bezwaar

  Eén troost, de overvallers hebben waarschijnlijk het covid virus opgelopen.

 11. Philips de Goede

  Hij heeft nu alle aandacht die ie nodig heeft. Snel weer in therapie en een nieuwe buddy die John vd Heuvel heet. Gelukkig was het niet zo erg dat ie zn pincode heeft moeten afgeven. Dus dat zegt misschien wel wat.

 12. Ap

  John bemoei je niet met zulke zaken,het gaat om Gordon,je weet hoe de mensen over hem denken,lees de reacties maar,je wil toch niet op P de Vries gaan lijken he,die bemoeit zich ook overal mee,niet doen.

 13. Corry Jankbal

  Als iemand in zeg Brazilië loopt te pronken met dure spullen en vervolgens op straat of thuis wordt beroofd dan vind iedereen dat dom gedrag van het slachtoffer.

  Maar waarom mag je dat in Nederland dan niet vinden?
  Als je safe je rijkdom wilt showen moet je dat in Monaco doen. Daar is goede beveiliging en grensbewaking.
  In Nederland helaas niet.

 14. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Is het proces-verbaal al ergens te zien?

 15. Dorus

  John hou je bij je leest…

 16. snoezigkleinhertje

  Hoe zijn die klanten binnen gekomen ?
  Een normaal iemand doet zijn deur niet open als die in zijn blote hol loopt.

 17. Beatrice

  Het is wel toevallig dat nu de eerste dader al is gepakt, de Enigste Winnaar de Goor is, want sensatie, aandacht, nieuwe buddies, therapie en wat nog meer. Terwijl de oliedomme daders weer eens voor het leven getekend zouden kunnen gaan worden.
  Maar het kan ook anders zijn/lopen natuurlijk.

 18. Fons

  Goed dat die sensatie journalist Wilson B op zijn nummer wordt gezet….

 19. Flits Bom

  Is hij ook verkracht?

 20. Paul

  @Gerda
  Maar wel met schandmeiden?

 21. Nvt

  Wat Gordon is overkomen is heel vervelend. Maar wat mij het meeste stoort is de woordkeuze in de titel. Waarom gebruiken jullie straattaal? En dan ook nog eens een Surinaams woord. Hou je bij je leest en schrijf gewoon gevecht of vete. Het staat niet en is ook echt niet stoer of grappig. Het stoort mij enorm.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.