Talkshowgast Eva Jinek overspoeld door placenta’s

Cardioloog Chahinda Ghossein-Doha, die maandag te gast was in Jinek, is na de uitzending overspoeld door placenta’s. Dat vertelde Eva Jinek gisteren in haar RTL-show. Chahinda doet onderzoek naar zwangerschapsvergiftiging en heeft daarvoor 400 placenta’s nodig; één daarvan kreeg ze gedoneerd van Eva. De cardiologe had er echter nog lang niet genoeg, maar na de uitzending is dat compleet omgeslagen: uit het hele land wordt ze nu getrakteerd op verse moederkoek.

Er kan nu onderzoek worden gedaan op maar liefst 1000 placenta’s. Chahinda is er enorm blij mee. “Ja, duizend placenta’s. Dat is hartstikke te gek. We zijn daar zó blij mee.”

De impact van televisie is groot. “Het is meer dan we gehoopt en verwacht hadden en zeker genoeg om ons onderzoek voort te kunnen zetten. Ik wil alle kijkers bedanken voor hun interesse, hun berichtjes en we zijn zo blij dat dit onderwerp onder de aandacht is gebracht.”

Na de videoboodschap van Chahinda, grapte Eva Jinek tegen haar tafelgast Ernst Kuipers: “Duizend placenta’s. Heb jij nog organen nodig, Ernst? Kan ik iets voor je regelen hier aan tafel?

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen