Politie boos: Katja Schuurman misleidt Insta-volgers

De Amsterdamse politie is er niet blij mee dat ze in een kwaad daglicht wordt gezet door RTL 4-ster Katja Schuurman. Ze zet haar volgers op het verkeerde been. Dat zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen tegen De Telegraaf. De man van Katja heeft restaurants in Amsterdam en één daarvan heeft een waarschuwing gekregen omdat er om 22.03 uur nog klanten binnen waren. Ze plaatste een filmpje van een confrontatie met de politie, maar die hoorde niet bij die waarschuwing.

Dat filmpje is gemaakt bij een ander restaurant van Freek van Noortwijk en op een veel later moment, namelijk om 23.50 uur. Dat zegt Katja er echter niet bij in haar post.

De politiewoordvoerder: “Het filmpje is – overigens niet door Katja, want zij was niet aanwezig – gemaakt om 23.50 uur in de Utrechtsestraat. Ik heb die collega’s intussen zelf gesproken. Zij zagen tot hun verbazing tijdens de surveillance vier mensen met drankjes aan een tafeltje in een horecagelegenheid zitten.

Er is in dit geval echter géén waarschuwing uitgedeeld, omdat de vier aanwezigen personeelsleden bleken. “Mijn collega’s hebben een gesprek aangeknoopt, met als gevolg de discussie die te zien is in het filmpje.

Het is jammer dat Katja haar 400.000 Insta-volgers zo misleidt, vindt de politie. “Als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld. Dit straalt niet het juiste beeld uit. Zeg er dan ook bij dat het filmpje om 23.50 uur is gemaakt.”

Het is bovendien niet handig om voor het raam rond dat tijdstip aan een tafeltje nog een drankje te gaan drinken. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat de sluitingstijden niet worden nageleefd. Doe dat gewoon niet.”

Foto: RTL

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen