Op1 zet Fajah Lourens neer als voedingsdeskundige

De talkshow Op1 gaf Fajah Lourens, fel tegenstander van de coronaregels, gisteren uitgebreid de ruimte om mee te praten over wat we zélf kunnen doen om gezond de coronapandemie door te komen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Fajah zat aan tafel met twee hoogleraren, één op het gebied van voedingsleer, de ander op het gebied van immunologie. De dieetgoeroe liet aan de kijkers zien welke supplementen zij allemaal slikt om haar immuunsysteem op volle sterkte te brengen.

Ze zat met een heel arsenaal aan capsules en tabletjes aan de talkshowtafel. “Ik heb vitamine D, olie-oplosbaar, want dat is beter dan die pilletjes van meneer de professor“, legde ze uit.

Wat slikt Fajah nog meer? “Ik heb ook vitamine B12, dan heb ik kurkuma, dart is ontstekingsremmend en wateroplosbaar. Dit is een supplement, dus dat is niet voor in de keuken. En MSM, dat is zwavel. En dan heb ik voor mijn tekorten, want ik heb een bloedonderzoek gedaan en ik had een GABA-tekort, dat is een neurotransmitter, dus dat slik ik nu bij. En dit is voor stress. Mijn cortison-levels zijn een beetje hoog.”

Is dat alles? “Ik doe ook nog wel liposomale, zo’n drie of vier keer per week. Dat is beter opneembaar. Heel veel pillen breken af in je maag.

Welke tip gaf ze mee aan de kijkers van Op1? “Ik ben vrij jong en heb gewoon een bloedtest gedaan om te kijken wat ik te kort kwam. Ik kwam vitamine D tekort en magnesium, wat de derde levensbehoefte is. Ik eet gewoon vlees en vis.”

Magnesium is je derde levensbehoefte na zuurstof en water. Dat is de waarheid gewoon, dat kun je gewoon nalezen. Het is belangrijk voor 400 processen in je lichaam en ik kwam het megatekort, terwijl ik gezond ben en in de zon kom.”

Verder herhaalde Fajah haar stelling dat stress dodelijker is dan corona en dat men vooral dáár op moet letten.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen