Fajah Lourens is woest: ‘Stress is erger dan corona!’

Fajah Lourens benadrukt dat ze zichzelf niet ziet als de Lange Frans van de bekende vrouwen, maar steekt ook niet onder stoelen of banken dat ze behoorlijk tegen het coronabeleid is. Ze was afgelopen weekend in de radioshow van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio behoorlijk geërgerd toen het ging over het coronavirus. “Het is echt heel erg. Ik wil het eigenlijk niet over corona hebben, want ik ben het er niet helemaal mee eens. Met hoe het gaat zeg maar“, aldus de mediapersoonlijkheid.

Nederland is enorm aan het falen, vindt Fajah. “In het begin toen de lockdown gebeurde, zeven maanden geleden, werd het gewoon beslist zonder na te denken over de economische en psychologische gevolgen.”

Nu zitten we volgens haar precies in hetzelfde schuitje. “Nu zijn er nog steeds geen extra bedden geregeld in die zeven maanden, nog steeds geen extra personeel geregeld. Wat hebben we nou eigenlijk geleerd van die vorige keer? Helemaal niets. We kunnen nu wel weer gaan lullen over te weinig ziekenhuisbedden, maar daar hebben we zeven maanden de tijd voor gehad.”

Wartaal

Oud-Telegraaf-baas Sjuul Paradijs: “Met alle respect voor jou en wat je zegt, maar ik vind het wartaal. Een gemiddelde ic-verpleegkundige heeft een opleiding van anderhalf jaar.

Fajah: “Er moesten eerder ook mensen bijspringen die geen opleiding hadden gehad. Die hadden in de tussentijd in elk geval een soort van extra opleidinkje kunnen hebben gehad. Dat is ook niet gebeurd. Er hadden ook meer bedden kunnen zijn.

Minister-president Mark Rutte heeft het volgens Fajah niet goed gedaan. “In elk geval: we hebben het zeven maanden al lang gehad over die tweede golf, dus ze hebben gefaald in het bijschalen. Misschien had er een noodziekenhuis moeten komen of andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat nu niet weer hetzelfde gebeurt.”

Stress erger dan corona

Laten we niet vergeten dat stress veel erger is dan corona, aldus Fajah. “Je merkt dat heel veel mensen heel angstig zijn en dat is heel erg slecht voor je gezondheid. Stress is op dit moment nog steeds doodsoorzaak nummer één, boven corona, dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we gewoon niet met z’n allen zo gestresst zijn, maar ook nog proberen gelukkig te zijn in deze situatie.”

Dat is het enige wat ik erover wil zeggen.

Foto: NPO, EO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen